Djeca Raèišæa djeci kninskog Caritasa

Djeca Raèišæa djeci kninskog Caritasa  Tradiciju dugu skoro èitavo desetljeæe djeca Raèišæa i ove su godine poštivala. Za Svetog Nikolu opet su pripremili pakete sa darovima vršnjacima o kojima skrbi Caritas Župe Sv.Anta u Kninu, a u kojima su bomboni, èokolade, kolaèiæi i druge ne samo djeci drage slatke gulozarije.

Tradiciju dugu skoro èitavo desetljeæe djeca Raèišæa i ove su godine poštivala. Za Svetog Nikolu opet su pripremili pakete sa darovima vršnjacima o kojima skrbi Caritas Župe Sv.Anta u Kninu, a u kojima su bomboni, èokolade, kolaèiæi i druge ne samo djeci drage slatke gulozarije.

Uz pomoæ svojih teta – Franice, Cvite i Luèi darovi su pakirani u velike kutije, a potom ukrašeni prigodnim crtarijama na temu predstojeæih blagdana. Pošiljka je ovaj put bila mrvicu manja jer je nažalost i djece u raèiškoj školi i vrtiæu manje nego prošlih godina. No darovi su po obièaju prikupljeni jednakim žarom, srcem punim zadovoljstva i spoznajom da za predstojeæe blagdane opet mogu usreæiti djecu kninskog Caritasa.

„Dok bude i jedno dijete u našoj školi i vrtiæu mi æemo vas se uvijek sjetiti“ piše u njihovom popratnom pismu … „Raèišku djecu nikada ne treba poticati na ovakve geste uvijek se sama sjete“ rekle su nam njihove tete, dodajuæi kako se posebno vesele darivati za Svetog Nikolu zaštitnika Raèišæa kada kninskoj djeci šalju slatkiše.

Jednako kao i po Uskrsu kada im prikupljaju hranu ili za Blagdan Svetog Anta kad se u paketima nalazi odjeæa i igraèke. Zadovoljstvo je još veæe kada im suprotnog smjera redovito pristigne zahvala i pozdravi kninskih mališana. „Lijepu gestu veæ nekoliko generacija raèiške djece istièemo, ne da bi se hvalili, veæ da na slièno potaknemo i ostale, da i oni osjete da je veæa sreæa darivati nego primati“ poruèuju iz Podruène škole i vrtiæa u Raèišæu.

Ujedno pozivaju na svoju priredbu i doèek  Svetoga Nikole koji sa darovima stiže u petak u Hotelu Mediteran toèno u 17,30 sati.

 

Djeca Raèišæa

Pošalji dalje: