Hvala Meštru

Mišo KirhmajerNakon punih 27 godina voðenja Hrvatske Glazbe Potomje naš Korèulanin maestro Mišo Kirhmajer ovih se dana oprostio od njezinih glazbara. Na sveèanoj skupštini Hrvatske Glazbe Potomje…

Nakon punih 27 godina voðenja Hrvatske Glazbe Potomje naš Korèulanin maestro Mišo Kirhmajer ovih se dana oprostio od njezinih glazbara. Na sveèanoj skupštini Hrvatske Glazbe Potomje za doprinos glazbenom i kulturnom životu i ovog dijela Pelješca dodijeljena mu je zahvalnica i ruèni sat sa posvetom. Gospar Mišo odgojio je brojne generacije peljeških  glazbara i kapelnik je sa najdužim stažom u povijesti ove glazbe koja je nedavno proslavila 80-godina postojanja. U èast njihova Meštra kako ga Potomjani vole zvati  organizirana je i velika fešta. 

Od malih nogu zavolio sam glazbu, još kao devetogodišnjak u Dubrovniku uèlanio sam se u Hrvatskog glazbeno pjevaèkog društva «Gunduliæ» i od tada cijeli sam život vezan uz nju – rekao je juèer primajuæi naše èestite.

Za mnoge naše sugraðana Šjor Mišo je „glavni krivac“ što su  zavoljeli glazbu, zborsko i klapsko pjevanje, što mnogi Korèulani godinama, zapravo desetljeæima pušu u trube, trombone, bombardine, klarinete, hvataju intonaciju po pozornicama i dalmatinskim konobama.

Još 1956.g. vodio je pjevaèki zbor u KUD“Moreška“, a od 1966.g. pa do umirovljenja i limenu glazbu u istom društvu. Legendarna korèulanska klapa „Moreška“ pod njegovim je vodstvom postigla najveæe uspjehe i po ocjeni mnogih ostati æe upamæena kao najdalmatinskija koja se pojavila na našim prostorima!

Zato njemu u èast fešta u Potomju neka bude prigoda da uz to pelješko,  Šjor Mišo još jednom i sa druge bande kanala èuje i naše korèulansko – hvala !

Mišo Kirhmajer

Pošalji dalje: