Bazen primio vodu

Active ImageVišegodišnje želje da Korèula dobije zatvoreni plivaèki bazen daju vidljive rezultate. Najvažnije je da su graðevinski radovi izvanredno završeni i probno je dno bazena DO DNA primilo pokusnu vodu.

Višegodišnje želje da Korèula dobije zatvoreni plivaèki bazen daju vidljive rezultate. Najvažnije je da su graðevinski radovi izvanredno završeni i probno je dno bazena DO DNA primilo pokusnu vodu.

Po ocjeni kontrolora radova ing. Lažiæa  trenutno je mješavina tekuæe i morske  vode upozorila buduæe korisnike da se odluèe, hoæe li u bazenu konzumirati ili jednu ili drugu vrstu, jer mješavina se ne dozvoljava..

Tako je konaèno pronaðena i lokacija u Gradskom kotaru Sveti Antun, gdje postoje razmišljanja da bi bilo brže i jeftinije, kako i igralište pokrit balonom. Osim toga ovaj je bazen zbog prometnih veza blizu raskršæa prema Lumbardi i trajektnom pristaništu, auto kampu i hotelskom naselju Bon Repos. Blizu su i zdravstvene usluge Doma zdravlja, a uz rub bazena je i Dobrovoljno Vatrogasno Društvo Korèule i izvanredno saèuvani park Hober što korisnicima bazena obeæava ugodi boravak.

Blizu su i sportski tereni na ureðenoj Ekonomiji, trgovine, Benzinska postaja INE.

Inspektor G. Lažiæ kaže da su vidljivi višegodišnji pokušaji da se vodi ne dozvoli zadržavanje na ovim prostorima, i po njegovim rijeèima: Graðevinari i komunalci nisu uspjeli, kao ni vatrogasci s usisnim cijevima oèistiti dno bazena, pak æe naknadni radovi biti puno jeftiniji , jer se dio ogradne žice može prenijeti iz na daleko poznatog igrališta ispod hotela Park.. 

Tekst i snimak: Niko Periæ

 

Active Image

Pošalji dalje: