Lumbarðanima „Škatula fulmini 2008“

Active Image

Završen je tradicionalni malonogometni turnir „Škatula fulmini 2008“ koji veæ osmu godinu za redom organizira MNK „Sv. Antun“ iz Korèule. U finalu seniorskih ekipa  MNK „Lumbarda“ je pobijedila ekipu…

Završen je tradicionalni malonogometni turnir „Škatula fulmini 2008“ koji veæ osmu godinu za redom organizira MNK „Sv. Antun“ iz Korèule.

U finalu seniorskih ekipa  MNK „Lumbarda“ je pobijedila  ekipu „Blato“ iz Blata rezultatom 5:4, ali tek nakon izvoðenja sedmeraca u kojima se posebno istaknuo vratar Andrian Druškoviæ najzaslužniji za pobjedu Lumbarðana. Prethodno je ravnopravnoj i prilièno rastrganoj igri, bez puno atraktivnih poteza i udaraca na protivnièka vrata utakmica okonèana bez golova.

Uz pobjednièki pehar Lumbarðanima je pripala i novèana nagradu od 5 tisuæa kuna, a poraženima 2,5 tisuæe kuna. U mlaðim uzrastima u obje uzrasne kategorije  pobjednièke pehare podigli su domaæini turnira – mali malonogometaši „Svetog Antuna“.

„Po broju i kvaliteti ekipa i nagradnim fondom naš turnir izrastao je u jedan od najjaèih u Dubrovaèko-neretvanskoj županiji. Turnir je i ove godine imao humanitarni karakter jer je dio prihoda od lutrije namijenjen Udruzi roditelje djece sa posebnim potrebama „Moje sunce“, rekao nam je Darko Tarle Predsjednik MNK Sveti Antun.

Na „Škatuli fulmini 2008“ sudjelovalo je rekordnih 30 malonogometnih momèadi sa otoka Korèule i Pelješca, od èega 14 u mlaðim kategorijama,  sa ukupno oko 400 igraèa. Finalna utakmica ostati æe upamæena i po rekordnom broju gledatelja koji su prisustvovali jednom sportskom dogaðanju pod Balonom. Prema procjeni organizatora utakmicu je promatralo više od èetiri stotine gledatelja!

Active Image

Pošalji dalje: