10. Jastreb open Toni Šegedin najbolji stariji kadet

Active ImageJubilarni taekwondo turnir 10. Jastreb open održan je u organizaciji taekwondo kluba Jastreb iz Zagreba. Mjesto održavanja bio je Dom odbojke «Bojan Straniæ» na Jarunu.. Selekcije s pravom nastupa…

Jubilarni taekwondo turnir 10. Jastreb open održan je u organizaciji taekwondo kluba Jastreb iz Zagreba. Mjesto održavanja bio je Dom odbojke «Bojan Straniæ» na Jarunu.. Selekcije s pravom nastupa bile su: mlaði kadeti/inje, stariji kadeti/inje, juniori/ke i forme. Ovogodišnji turnir imao je humanitarni karakter, te je posveæen Domu za starije i nemoæne osobe Medvešæak. Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta R.H. i Poglavarstvo Grada Zagreba bili su visoki pokrovitelji istog.

Prijave je izvršilo 493 natjecatelja iz 50 klubova i 5 država (Bosna i Hercegovina, Maðarska, Slovenija, Srbija i Hrvatska). Pet borilišta bilo je sasvim dovoljno kako bi se ovo natjecanje moglo regularno odvijati. Selekcije juniora/ki nastupile su u elektronskim oklopima za razliku od mlaðih i starijih kadeta/ki koji su koristili klasiène oklope.

Taekwondo klub Forteca nažalost zbog obveze odlaska na turnir u Slovaèku nije bio u moguænosti nastupiti u najjaèem sastavu. No 4 prijavljena natjecatelja sasvim su opravdala oèekivanja. Toni Šegedin je nastupio u borbama, dok su: Filip Šego, Dunja Kneževiæ i Daria Margeta imali zapažene nastupe u formama. Uèinak s Jastreb open-a bio je 100%-totni. Raduje èinjenica kako borci Fortece iz turnira u turnir sve više podižu formu. Toni Šegedin s svoja 4 izvrsna nastupa u starijim kadetima potvrdio je visoku klasu taekwondo borca.

Prvu borbu je pobjedio prekidom kod rezultata 7:0, u drugoj borbi je imao najtežeg protivnika starog poznanika Krešimira Kostelca iz Karlovca. Pobjedu je ostvario rezultatom 2:1 i to u produžetku na zlatni bod, polufinalni sraz je bio puno lakši gdje je prolaz postigao rezultatom 6:0 dok je u finalnoj borbi nasuprot sebe imao domaæeg borca iz taekwondo kluba Jastreb Hrvoja Šepa. Pobjeda ni u jednom momentu nije dolazila u pitanje. Rezultat je u konaènici na semaforu iznosio glatkih 4:0 u korist Tonija Šegedina.

Ako se malo analitièki pristupi ovim borbama može se doæi do zakljuèka kako je Toni uz 4 pobjede ostvario i poen razliku 19:1. Na jednom ovako jakom turniru postiæi 19 poena a primiti samo 1 gotova pa nitko nije uspio. Sukladno ovako zapaženim nastupima organizator je odluèio nagradu za najboljeg starijeg kadeta dodijeliti Toniju Šegedinu.

U tehnièkoj disciplini formi kadetkinja Dunja Kneževiæ osvojila je srebro, juniorka Daria Margeta broncu te junior Filip Šego zlato. Konkurencija u formama nije bila ni približno jaka kao u borbama. No uspjeh u formama tim nije ništa manji iz prostog razloga što su svi troje osvajaèa medalja veæ dokazani s prethodnih natjecanja. Jubilarni 10. Jastreb open ove godine bio je karakteristièan po tome što su poklonici taekwondo sporta imali priliku putem interneta a preko Jastrebove stranice uživo pratiti dogaðanja s turnira. 

 

Active Image

Active Image

Active Image

Pošalji dalje: