Crkva u Pupnatu

Crkva u PupnatuProšle smo godine na ovim stranicama iKorcula.NET objavili ureðenje župne crkve Gospe snježne u Pupnatu, isto tako i okoliša, te po prvi put vanjsko kiæenje crkve i kampanela svjetleæim…

Prošle smo godine na ovim stranicama iKorcula.NET objavili ureðenje župne crkve Gospe snježne u Pupnatu, isto tako i okoliša, te po prvi put vanjsko kiæenje crkve i kampanela svjetleæim lampicama koje su tada bile probne po prvi put instalirane u Hrvatskim prostorima.

Pogodak je bio maksimalan, a vizualno i duhovno zadovoljstvo potvrðeno je i ove godine.  Mještani su desetak dana prije Božiæa brali lovorike, potvrdili tako višestoljetnu tradiciju da lovorovim granèicama i vijencima kite unutarnji dio crkve. 

Uz lijepo ureðene jaslice, lovorovo granje daje neku posebnu ljepotu i tajanstvenost prepuštenu posjetitelju da je otkriva, posebno naranèe iznad oltara.

Ova fotografija govori kako je lijepo i jedinstveno u Pupnatu vidjeti ljepotu kiæenja.

Inaèe,ovakav izgled Pupnata obradovao je Božiæno- Novogodišnje turistièke grupe koje su bile iznenaðene ljepotom i prekrasnim ugoðajem koji je pružao prostor ispred i unutar crkve i mjesta.

Neki su tražili i dobili od mještana po neki list lovorike, govoru da je izvrstan uz nakit i kao zaèin.

Osim toga brojne nagrade nose naziv Lovorov vjenac, Lovorov cvijet i slièno. 

Niko Periæ

 

Crkva u Pupnatu

 

Pošalji dalje: