Modna revija u Kuli Revelin

Active ImageKako prostori stare korèulanske gradske jezgre ne bi, za razliku od ljetnih mjeseci zimi zjapili prazni, pobrinula se Galerija Gatto Roxo i njezina vlasnica akademska umjetnica Irene Minga. Uz potporu Poglavarstva Grada organizirala je u Kuli Revelin

Kako prostori stare korèulanske gradske jezgre ne bi, za razliku od ljetnih mjeseci zimi zjapili prazni, pobrinula se Galerija Gatto Roxo i njezina vlasnica akademska umjetnica Irene Minga. Uz potporu Poglavarstva Grada organizirala je u Kuli Revelin zanimljivu i za naš grad rijetku i  neobiènu priredbu. Uz izložbu petnaestak Ireninih umjetnièkih slika – akrilika na platnu sa motivima zidina grada posjetitelji su u interijeru kule mogli prisustvovati i modnoj reviji u kojoj su prikazane kreacije dizajnerice i stilistice Stanke Zovko koja se prvi put predstavila u Korèuli.

Tom prigodom  predstavljeno je dvadesetak njenih najnovijih kreacija veèernjih haljina, koje su nosile naše mlade Korèulanke, koje su isto tako prvi put bile u prilici biti manekenke. Antonija, Ana, dvije Marije i Suzana svoju su ulogu odradile više nego uspješno, isto kao da se veæ dugo bave manekenskim poslom i borave po svjetskim modnim pistama. Njihovom odliènom izgledu svakako je doprinio i prelijepi nakit Irene Kaštele vlasnice Coral Shopa iz Korèule. 

 „Htjeli smo barem malo oživiti starogradski prostor koji je za razliku od ljeta u zimskom razdoblju nedovoljno korišten, nadam se da smo u tome i uspjeli. Posebno  zahvaljujemo Poglavarstvu Grada koje nas je u tome podržalo,  izašlo nam u susret i omoguæilo da se ova manifestacija održi u prekrasnom interijeru kule Revelin“, rekla nam je Irena Minga usput najavivši sliène zimske manifestacije u istom, ali i u drugim prostorima bogate starogradske jezgre Korèule.

Nenad Kosoviæ

{gallery}012009/revija{/gallery}

Pošalji dalje: