U Peytonu usred mraka sija zvijezda višekraka

Active ImageOd milja joj se prolaznici obraæaju engleskim pozdravom TWINKLE twinkle little star ! ??. Postavljena je na stup javne rasvjete kao Božiæno Novogodišnji svjetleæi ukras.

Active ImageOd milja joj se prolaznici obraæaju engleskim pozdravom TWINKLE twinkle little star ! ??. Postavljena je na stup javne rasvjete kao Božiæno Novogodišnji svjetleæi ukras. Ona onako mala na 12 metara visokom stupu djeluje nefunkcionalno, kao da se je onaj tko ju je postavio htio narugati, ili zvijezdi, ili ugasloj rasvjeti na stupu.

Ispod rasvjetnog stupa koji bi morao imati barem još jednog ispravnog konkurenta, jer preko puta kuæe Pivac, odvaja se od glavne ceste prema trajektnom pristaništu nova cesta, koja vodi do naselja Soline i prolazi kroz Peyton, i na tom odvojku najveæi je promet vozila,posebno dostavnih radi trgovine u Peytonu, ali i veliki broj pješaka,posebno djece – uèenika.

Kako nema rasvjete opasnost je u veèernjim satima velika.

Autor ovog napisa prolazi svakodnevno po danju i noæu pored ovog sramotnog ugašenog svjetla. Upozoravao je veæ nekoliko godina i djelatnike Elektrojuga, KTD „Hober“, komunalnog redara i predsjednika Gradskog kotara „Sveti Antun“. Na jednostavno pitanje: zašto ne svijetle rasvjetni stupovi? Odgovori su bili i ostali = NEODGOVORNI=.

Tako mala zvjezdica ni kriva ni dužna – pokušava svojom svjetlošæu nadoknaditi nebrigu i neodgovornost osoba kojima je posao sigurnost graðana.

Zadnji odgovor Ante Prizmiæa predsjednika GK „Sveti Antun“ bio je 10 dana prije Božiæa: Uredit æe se po Novoj godini.

Zanimljivo je, da je isti odgovor prije nekoliko godina dao tadašnji predsjednik Lovre Botica. Istina, oni su i pismenim zahtjevima tražili da se žarulje promjene, ali se ne zna èiji je to posao. Dok se izbroje sve ugasle lampe i izmjere visine stupova proæi æe još koja Nova Godina…

Tekst i snimak : Niko Periæ

 

{gallery}012009/lampa{/gallery}

Pošalji dalje: