Veliki uspjeh dramske skupine OŠ Petra Kanaveliæa

Active ImageZa državnu smotru LIDRANO (Literarni, dramski i scenski i novinarski radovi) u konkurenciji od deset dramskih predstava iz cijele županije predložena je dramska skupina ORAMA iz OŠ Petra Kanaveliæa Korèula s predstavom U VRIJEME PETRA KANAVELIÆA,

Za državnu smotru LIDRANO (Literarni, dramski i scenski i novinarski radovi) u konkurenciji od deset dramskih predstava iz cijele županije predložena je dramska skupina ORAMA iz OŠ Petra Kanaveliæa Korèula s predstavom U VRIJEME PETRA KANAVELIÆA, izvedba na originalni tekst Petra Kanaveliæa (Zaèinka i poema Stojka pokojna), uz scenske adaptacije teksta Sani Sardeliæ.

U Kazalištu Marina Držiæa u Dubrovniku uèenici 7. i 8. razreda glumili su odjeveni u barokne kostime izraðene na kreativnoj radionici pod nazivom Vreæe za smeæe sa stilom  koju je tijekom prošle školske godine u našoj školi vodila gða. Malina Zuccon Martiæ, muzejska pedagoginja Muzeja za umjetnost i obrt iz Zagreba. Glumci i voditeljica dramske skupine Gordana Curaæ Depolo zahvaljuju se svima koji su doprinjeli ovom uspjehu. Naime, u OŠ Petra Kanaveliæa prošle godine zapoèeo je projekt obilježavanja 370 godina roðenja Petra Kanaveliæa u suradnji s gradskim institucijama: Gradskim muzejom Korèula, Centrom za kulturu, Srednjom školom Korèula i Gradom Korèula, a kojega je dijelom financirao i županijski Ured za društvene djelatnosti.

Cilj  projekta bio  je poveæati razinu znanja o našem velikom baroknom pjesniku, vrsnom diplomatu i onodobnom uspješnom „poduzetniku“ nizom aktivnosti od kojih su neke još u tijeku. Korèulu i Petra Kanaveliæa uèenici istoimene škole moæi æe predstavljati  na Državnoj smotri koja se ove godine održava u Puli.

Active Image

(Gordana Curaæ Depolo)

 

Pošalji dalje: