Kostimirani koncert

Active ImageUmjetnièka škola Luke Sorkoèeviæa Dubrovnik- Podruèno odjeljenje Korèula u suradnji sa Centrom za kulturu “Festival Korèula“ organizirali su još jedno glazbeno – scensko dogaðanje vrijedno pažnje. Naime, u subotu 21. veljaèe 2009.g. u kino sali Liburna…

Umjetnièka škola Luke Sorkoèeviæa Dubrovnik- Podruèno odjeljenje Korèula u suradnji sa Centrom za kulturu “Festival Korèula“ organizirali su još jedno glazbeno – scensko dogaðanje vrijedno pažnje.

Naime, u subotu 21. veljaèe 2009.g. u kino sali Liburna održan je kostimirani koncert polaznika Umjetnièke škole u Korèuli, kojom prilikom smo se još jednom osvjedoèili, kako je ideja profesorice Tihane Penjak, nastala prije više od desetak  godina, zapravo bila pun pogodak.

Od prvih tonova do samog kraja koncerta pred nama su se izmjenjivali mladi umjetnici i plijenili našu pozornost, kako glazbenim umijeæem tako i svojim kostimima. Mijenjali su se instrumenti: klavir, gitara mandolina, harmonika, puhaèki instrumenti kao i pjevaèki zbor, i svaki put je u zraku ostala ljepota njihovog muziciranja. Program je bio prilagoðen ovom Pokladnom vremenu, a bili su zastupljeni autori od starih majstora – Bach, Èajkovski, Boccherini- do onih suvremenih. Sve èestitke uèenicima i njihovim profesorima uz veliko hvala za jedno prekrasno druženje.

Na koncertu smo se još jednom osvjedoèili kolikim glazbenim potecijalom ova škola raspolaže i zaista bi bila šteta da im lokalna zajednica ne pruži potporu kakvu oni zaslužuju. Iskrene èestitke još jednom svima.

 

Active Image
Pošalji dalje: