Vinko Kapelina novi direktor Mediteranske plovidbe

Active ImageNova uprava Mediteranske plovidbe nastaviti æe razvijati core biznis. On æe se sastojati u razvoju frigo tržišta, ali i  unapreðenju male obalne trajektne i putnièke plovidbe– kaže Vinko Kapelina,

Vinko Kapelina, novi direktor Mediteranske plovidbe poruèuje javnosti: Moj je zadatak financijski konsolidirati tvrtku i stvoriti pretpostavke za novi investicijski ciklus
Nema brodarstva bez bankarstva!

Active Image Nova uprava Mediteranske plovidbe nastaviti æe razvijati core biznis. On æe se sastojati u razvoju frigo tržišta, ali i  unapreðenju male obalne trajektne i putnièke plovidbe– kaže Vinko Kapelina, novi direktor Mediteranske plovidbe, koji je na mjesto èelnog èovjeka uprave  zamijenio Anta Jukiæa iz Splita, koji, neslužbeno doznajemo, odlazi  u splitski Konstruktor.

 Iako sam nov u brodarskome businessu, moje dugogodišnje iskustvo u businessu u Hrvatskoj i inozemstvu može pomoæi. Mediteranska plovidba ima nautièkog i strojarskog znanja i vještina, a mala kapljica iz ekonomije i dobrog ekonomskog ponašanja i gospodarenja u ovom trenu sve može zaèiniti i stvoriti nov elan u razvoju tvrtke koji je  sada najpotrebniji – kaže Kapelina.  

On smatra da je gospodarska recesija dobro vrijeme za novi poèetak. Razlog su, unatoè promjeni trenda u brodarstvu, i dalje stabilne vozarine na frigo tržištu, koje Mediteranskoj, jedinome hrvatskome brodaru na frigo tržištu, omoguæuju  i dalje dobar posao.

Posla ima na pretek, ali nema brodova. Stoga je moj prvi zadatak raditi na tome da se tvrtka finacijski konsolidira, stvore pretpostavke za njenu kreditnu sposobnost, a onda i investicije, što znaèi  kupovanje brodova – veli Kapelina.

U ovome trenu, prema mišljenju novog direktora, Mediteranska plovidba mora primijeniti najosnovnije pravilo brodarskoga bussinesa, koje glasi «nema brodarstva bez bankarstva».

– Tvrtka sada nema novaca, poslovanje za prošlu godinu je u blagome minusu. Dobra je, meðutim okolnost da nam nekada veliki vjerovnik Diab više ne visi nad glavom. Podmirili smo prema njemu sve dugove. Moramo  otvoriti prostor za razgovor s državom o reprogramiranju dugova, prikupit svjež novac i investirati – kaže Kapelina.

Po njegovim rijeèima, jedan preostali 20 godina star brod Atlantik Frigo nije dovoljan za poslovni iskorak, kao ni poslovi upravljanja brodovima u tuðemu vlasništvu. Razvoj  ukljuèuje kupnju frigo brodova i poveæanje trajektne flote u lokalnoj, obalnoj plovidbi.  Ovog trena Mediteranska hitno na tržištu traži  moderni trajekt, kapaciteta preko 300 putnika i 70-ak automobila, koji neæe iæi ispod 12 milja. S njim æe, ove sezone, nastaviti održavati turistièku liniju Korèula- Drvenik i konkurirati Jadroliniji na liniji Dominæe- Korèula.

Korèulanski je brodar u pregovorima sa domaæim poslovnim bankama oko kredita. Što se pak dokapitalizacije tvrtke tièe, nju, veli Kapelina, iniciraju vlasnici kada budu smatrali da je to potrebno i oko toga se suglase.

Da je usuglašavanje i postizanje vlasnièkog konsenzusa veæ na djelu govori  i podatak da je na èelo uprave veæinska vlasnica Neda Young sa 52 posto vlasnièkog portfelja postavila Vinka Kapelinu.

On je, naime u dugogodišnjim bliskim odnosima sa ostalim dionièarima, prije svega sa Vjeranom Filippijem, koji pod kontrolom ima 20 posto dionica društva. Ostaje pitanje što je  sa MEDPLOV-om, udrugom malih dionièara koja  takoðer drži 20-ak posto vlasnièkog portfelja.

 

Active Image

Pošalji dalje: