Stari automobili za nove proizvode

Active ImageProtekli tjedan poduzeæe EKO Imotski prikupljalo je stara odbaèena vozila, besplatnim otkupom na intervenciju korèulanskog komunalnog inspektora Roberta Koliæa, koji kaže…

Protekli tjedan poduzeæe EKO Imotski prikupljalo je stara odbaèena vozila, besplatnim otkupom na intervenciju korèulanskog komunalnog inspektora Roberta Koliæa, koji kaže da ih odlažu  graðani koji više ta otpadna vozila ne koriste, ostavljaju ih svugdje bez ikakve odgovornosti. Taj glomazni otpad koji nema svoju uporabnu vrijednost mora se prijaviti nadležnim službama, kaže Robert Koliæ, jer se neodgovornim vlasnicima može naplatiti i zakonska kazna zbog odlaganja na javnim površinama u iznosu od 800 kuna.

Dosadašnja praksa je bila blaža, nije se kažnjavalo odlaganje ni na privatnim zemljištima, ali sigurno hoæe, upozorava Koliæ, jer veæina graðana ne odobrava da im se takva vozila dižu, poneki u njima drže kokoši ili odbaèene kuæne artikle.

Da bi se ipak zadovoljila ekološka zaštita prirode, ovaj veæi projekt sakupljanja je besplatan za EKO Imotski, kako bi se upozorilo vlasnike vozila da ih u buduæe prijave Gradskom komunalnom redarstvu, i omoguæe odvoz.

Prije tri godine bila je slièna akcija kada se je sakupilo oko 250 vozila, a ovom turom stotinjak. Nakon sakupljanja vozila su se odlagala na jednoj zapuštenijoj površini u Žrnovu gdje je izvršena presa i odvoz namijenjen novim proizvodima.

Tekst i snimak : Niko Periæ

Active Image

Active Image

Active Image

Active Image

Pošalji dalje: