Sigurno u prometu

Active Image17. državno prvenstvo „Sigurno u prometu“ održano je 29.5.-1.6. 2009. na kojem je i ove godine Dubrovaèko-neretvansku županiju predstavljala ekipa Osnovne škole Petra

Active Image17. državno prvenstvo „Sigurno u prometu“ održano je 29.5.-1.6. 2009. na kojem je i ove godine Dubrovaèko-neretvansku županiju predstavljala ekipa Osnovne škole Petra Kanaveliæa iz Korèule. Èetveroèlana ekipa u sastavu: Tina Kapor, Danijela Skokandiæ, Todor Jurjeviæ i Roko Risteski pobjedom na županijskom natjecanju osigurali su uèešæe na državnom natjecanju u Vukovaru.

U konkurenciji 21 županije pokazali su solidno znanje pravila u prometu i vještinu vožnje bicikle na poligonu. Iako nisu ponovili uspjeh prošlogodišnje ekipe (Europsko natjecanje) njihov mentor Ivan Grbin, prof. zadovoljan je osvajanjem ekipnog 11. mjesta i 4. mjestom u kategoriji djeèaka kojeg je postigao Roko Risteski što je drugi najbolji rezultat od kada se naše ekipe natjeèu. Zahvaljujemo se na pomoæi ing. Nevenu Šeparoviæu predstavniku Auto kluba Korèule koji svake godine prati rad naših uèenika u natjecanju.

Hrvatski auto klub potvrdio je odluku organiziranja 18. državnog natjecanja „Sigurno u prometu“ krajem svibnja 2010. godine u Korèuli što bi trebao biti znaèajan dogaðaj za naš grad, otok i županiju.

Pored zadataka u natjecanju uèenici su proveli ugodno vrijeme u druženju s vršnjacima i obilasku memorijalnih mjesta vezanih za stradanje grada u domovinskom ratu: Vukovarske bolnice, Ovèare, memorijalnog groblja, vojnog muzeja i ostalih znaèajnih lokaliteta.

 

{gallery}062009/promet{/gallery}

Pošalji dalje: