Hvala na darovanoj krvi!

Active ImageDana 14.lipnja. 2009 god. obilježava se Svjetski dan darivatelja krvi, u obilježavanje se prikljuèilo Gradsko društvo Crvenog križa Korèula.  Organizirane akcije sa strane našeg društva na podruèju…

Active ImageDana 14.lipnja. 2009 god. obilježava se Svjetski dan darivatelja krvi, u obilježavanje se prikljuèilo Gradsko društvo Crvenog križa Korèula.

Organizirane akcije sa strane našeg društva na podruèju otoka Korèule i opæine Orebiæ provodi se od 1978 god. za Transfiziološke službe opæe bolnice Dubrovnik i KBC Split.

Akcije dobrovoljnog darivanja krvi provodu se u Orebiæu (dva puta godišnje), Korèuli (èetri puta godišnje),  Blatu (tri puta godišnje) i u Veloj Luci ( dva puta godišnje).  U zadnjih pet godina u Orebiæu je prikupljeno 409 doza, Korèuli 1555 doza, Blatu 1256 doza i u Veloj Luci 630 doza, sve ukupno iznosi 3850 doza tj. 3850 ljudi je darovalo krv.

Aktivnih darivatelja na cijelom podruèju je 840. Darivatelji krvi su najveæe blago, jer bez njih ne bi bilo uspješnog lijeèenja niti ozdravljenja . Hvala Vama ljudima velika srca na nesebiènoj ljubavi koju nam poklanjate.

Pošalji dalje: