Korèulanski avangardni festival Šijun 2009.

Active ImageU petak 12.6. poèeo je Korèulanski avangard festival – SIJUN 09. Festival æe trajati do 29.kolovoza i održavati æe se na Ljetnom kinu , svake subote, a u špici sezone i èešæe. Ovim festivalom, kojeg organizira "Korèulanska…

Active ImageU petak 12.6. poèeo je Korèulanski avangard festival – SIJUN 09. Festival æe trajati do 29.kolovoza i održavati æe se na Ljetnom kinu , svake subote, a u špici sezone i èešæe. Ovim festivalom, kojeg organizira "Korèulanska Udruga Mladih" uz pomoæ Centra za Kulturu i obrta "Sirius", nastojat cemo Korèulu promovirati kao centar ovoljetnih kulturnih dogaðanja na hrvatskom jugu.

Festival æe obilježiti nastupi poznatih i alternativnih hrvatskih rock grupa, a nastojali smo što više angažirati onih sa mediteranskim prizvukom. Tako veæ možemo najaviti koncerte 18.7. VELIKA ROCK EKSPLOZIJA iz Zagreba, 21.7. MAJKE iz Vinkovaca, splitsko DUBRIVO 29.7., Visko KOPITO 4.8., STAMPEDO 8.8., 14.8. POSTOLAR TRIPPER iz Zadra i 22.8. istarski GUSTAFI. Uz ova zvuèna imena nastupit ce jos ONE PIECE PUZZLE, DUSKBURN, IVAN HRVATSKA, ESSENCE, korèulanski READY COOL i TRANSATLANTIC, veloluški S.U.G., makarski SVRBY i mnogi drugi koji æe promovirati alternativne rock stilove, dok æe se u prostorijama KUMa na Dominèu održavati slušaonice i art radionice.

U toku ljeta prije samih koncerata ispod Punta razni žongleri, maðionicari i performeri nastupat æe i dijeliti promotivne materijale FESTIVALA, kako bi i na taj naèin našim gostima upotpunili doživljaj Korèule. 

U petak smo poèeli sa BLUES WEEKENDom uz nastupe cover rock senzacije GRUHAK iz Dubrovnika i blues atrakcijom PRLJAVI TON iz Splita. Bilo je lijepo vidjeti mnoštvo mladih kako se zabavljaju uz rock i blues standarde koji su privukli i dosta starijih jahtasa i turista, te veselo proslavili otvaranje Festivala.

Uskoro i kreæe naša web stranica www.avangardfestival.com pa æe te tamo moæi doznati više pojedinosti o dogaðanjima i izvodaèima. Mislimo da æe ovo bit jedno vruæe rock lito , a kako znamo na vruæinu se digne i ŠIJUN ….

Ovaj put svake subote Korèulanski avangard festival – SIJUN 09!

K.U.M.

{gallery}062009/sijun{/gallery}

Pošalji dalje: