Todoroviæ osvojio Mediteran

Active ImageHrvatski olimpijac Mario Todoroviæ èetvrtog je dana plivaèkih natjecanja na 16. Mediteranskim igrama u Pescari Hrvatskoj donio drugu plivaèku medalju nakon bronce Sanje Jovanoviæ na 50 leðno….

Active ImageHrvatski olimpijac Mario Todoroviæ èetvrtog je dana plivaèkih natjecanja na 16. Mediteranskim igrama u Pescari Hrvatskoj donio drugu plivaèku medalju nakon bronce Sanje Jovanoviæ na 50 leðno. Korèulanin je na 50 delfin isplivao svoj osobni rekord, poboljšao je hrvatski rekord Duje Draganje i postavio novi rekord Mediteranskih igara…

Marija Todoroviæa (Zagrebaèki plivaèki klub) jutrošnjih je 23,67 (MR) u kvalifikacijama na 50 delfin promoviralo u prvog favorita, što Korèulaninu nije stvorilo teret nego je najbrže vrijeme Mediteranskih igara poboljšao i u veèerašnjem finalu.

20-godišnjak je isplivao 23,61 pet stotinki bolje od svog prijašnjeg osobnog rekorda i stotinku od hrvatskog rekorda koji je u Budimpešti prije tri godine isplivao Duje Draganja.

Todoroviæ je pobijedio ispred Srbina Ivana Lenðera (23,65) na drugom i Talijana Mattie Nalessa (23,81) na treæem mjestu, a Aleksej Puninski (Mladost) i Slovenac Peter Mankoè podijelili su peto mjesto (23,95).

Pošalji dalje: