Korèula osmi put doèekala maškaranu drugu polovicu godine

Active ImageKorèulani i njihovi gosti noæas su, u organizaciji Korèulanskog karnevalskog kluba "Bonkuloviæi", ispratili polovicu 2009. i toèno u ponoæ uz glazbu nazdravili i èestitali Maškaranu drugu polovicu godine. "Bonkuloviæi"…

Korèulani i njihovi gosti noæas su, u organizaciji Korèulanskog karnevalskog kluba "Bonkuloviæi", ispratili polovicu 2009. i toèno u ponoæ uz glazbu nazdravili i èestitali Maškaranu drugu polovicu godine.

"Bonkuloviæi" su šale radi prije 8 godina organizirali malo ljetnog veselja i nehotice napravili atrakciju koja se navodi u turistièkim kalendarima. Ovogodišnja manifestacija zapoèela je sinoæ okupljanjem maskiranih grupa iz Korèule, Opuzena, Cavtata, Makarske, Vele Luke, Vignja, Lumbarde, Žrnova, Pupnata, Potomja, i tri grupe iz Župe Dubrovaèke. Maškare i ostale pozdravio je "ministar Kanader", najodgovornija osoba u "Vladi od maškara".

Pozivu organizatora odazvao se veliki broj turista, koji su, voðeni taktovima limene glazbe i mažoretkinjama sudjelovali na mimohodu gradskim ulicama i trgovima. Maskirani ugostitelji su nudili iskljuèivo domaæe specijalitete, a Gradska uprava dopustila im je da rade cijelu noæ.

 Active Image

snimka: M.È. Facebook

Pošalji dalje: