Humanitarna nogometna utakmica

Active ImageNa nogometnom igralištu Trstenica u Orebiæu odigrana je u srijedu ( 01. srpnja 2009 ) poslijepodne humanitarna utakmica izmeðu Veterana NK „Orebiæ“ i „Hajduk“ iz Splita…

Na nogometnom igralištu Trstenica u Orebiæu odigrana je u srijedu ( 01. srpnja 2009 ) poslijepodne humanitarna utakmica izmeðu Veterana NK „Orebiæ“ i „Hajduk“ iz Splita. Prihod od ulaznica je namijenjen Ligi protiv raka Pelješac-Korèula, èije su aktivistice na ulazu u znak zahvalnosti èastile sve posjetitelje domaæim kolaèima i likerima.

Oko 500 gledatelja pljeskom je nagraðivalo lijepe poteze bivših igraèa Hajduka koji su se namuèili protiv vršnjaka iz niže rangiranog Orebiæa. Utakmica je odigrana 2:2 ( 0:1).

Sudili su dubrovaèki suci : Darij Jasprica, Nikola Mage i Vinko Barešiæ. Strijelci za Orebiæ su bili : Željko Mihaljeviæ (59 minuta) i Pero Mustapiæ ( 65). Za Hajduk : Stipe Andrijaševiæ (27) i Vlatko Ðolonga ( 48).

OREBIÆ : Željko Mariæ, Duško Rikalo, Ante KOsoviæ, Zlatko Padovan, Ivo Mustapiæ, Marko Grego, Pero Mustapiæ, Matko Èepo, Jozo Roso, Željko Mihaljeviæ, Frano Ivankoviæ, Arsen Roso, Drago Bokanoviæ, Tonæi Butiriæ, Zdravko Bubalo, Igor Križanac, Stipe Rudan i Nikša Nogalo.

HAJDUK : Ivan Baliæ, Igor Jelaviæ, Ante Šeæer, Denis Putnik, Goran Šušnjara, Mladen Juriæ, Saša Glavaš, Zoran Vujièiæ, Stipe Andrijaševiæ, Vlatko Ðolonga, Ivica Šurjak, Joško Grbiæ, Goran Brajilo, Miro Borozan, Tihomir Iviæ, Romeo Vulas i Frane Medvedec.

Zanimljivo je spomenuti da je za Orebiæ nastupio Ante Kosoviæ roðen 02. srpnja 1918. Njegovih 10 minuta igre diglo je gledatelje na noge koji su skandirali njegovo ime, posebno kad je kapetansku traku predao Niši Nogalu. Ante nam je rekao, da unatoè 92 godine života nije bio umoran, nego je prije utakmice bio dogovor da zaigraju svi veterani stariji od 45 godina. Na sveèanom ispraæaju dobio je od predsjednika skupštine Hajduka  na poklon dres Hajduka i veliku zastavicu, radujuæi se kao malo dijete.

U ime generalnog pokrovitelja utakmice, naèelnik opæine Orebiæ Tomislav Jurjeviæ je kapetanu Hajduka Ivici Šurjaku uruèio maketu starog jedrenjaka iz 18. stoljeæa. Osim veterana Hajduka koji su nastupili, ekipu su vodili takoðer nekadašnja proslavljena imena Igor Vukman, Dragan Holcer i Vilson Ðoni, koji svi skupa iz Hajduka imaju puno svjetskih utakmica u nogama, ali i sjeæanjima, i pohvalili su igru Orebiæa.

Orebiæka Torcida je položila dvostruki ispit. Svim raspoloživim navijaèkim rekvizitima i bakljama navijali su za svoj Orebiæ, sa simpatijama i prema svom Hajduku.     

 

Active Image

 

Active Image

Pošalji dalje: