Predstavljena zbirka pjesama Darinke Krstuloviæ

Active ImageLijepo je bilo u petak naveèer u atriju Doma kulture na predstavljanju zbirke pjesama «Molitvenik moje matere» naše sugraðanke Darinke Krstuloviæ. Ugodna oku i uhu, srcu i duši, pjesnièka, no zahvaljujuæi autorici…

Lijepo je bilo u petak naveèer u atriju Doma kulture na predstavljanju zbirke pjesama «Molitvenik moje matere» naše sugraðanke Darinke Krstuloviæ. Ugodna oku i uhu, srcu i duši, pjesnièka, no zahvaljujuæi autorici i njezinim gostima, zapravo prava umjetnièka veèer, privukla je veliki broj posjetitelja ponajviše Korèulana kojima je njena poezija dijalektom i tematikom ipak najbliža. Kako je uvodu rekla Tajana Grbin, autorici je i u svojoj èetvrtoj zbirci u središtu zanimanja vlastita obitelj i odnosi meðu ljudima. Zbirka je pisana u korèulanskom dijalektu, a što je posebno vrijedno, svijetlo dana ugledala je zahvaljujuæi vlastitom izdanju autorice.

„Kao i prethodnima, Darinka je i ovom zbirkom utisnula svoj trag i talent u suvremenom hrvatskom pjesništvu. Temeljni topos zbirke je osebujni život na škoju, onakav kakav je nekada bio i kakav on izgleda danas pod utjecajem novog globaliziranog vremena“ rekao je izmeðu ostalog dr. Živan Filippi predstavljajuæi zbirku.

Ugodnoj, odlièno organiziranoj priredbi, obiteljski i umjetnièki obol svojim prekrasnim fotografijama korèulanskog kraja dao je Zlatko Šain Èamac. Upotpunili su ga izvrsnom svirkom Mirko Stipkoviæ na saksofonu i Vinko Barèot na gitari, te Biljana Milat, Metka Mušiæ i Vjeko Curaæ èitajuæi dugotrajnim pljeskom prisutnih redovito nagraðivane pjesme nove Darinkine zbirke.

 Active Image

 

Active Image


Pošalji dalje: