Lupinova izložba u Korèuli

Active ImageU organizaciji Centra za kulturu otvorena je u galeriji HAZU „Maksimilijana Vanke“ izložba fotografija  Stephana Lupina na kojoj je ovaj poznati fotograf predstavio dio fotografskog opusa modela…

U organizaciji Centra za kulturu otvorena je u galeriji HAZU „Maksimilijana Vanke“ izložba fotografija  Stephana Lupina na kojoj je ovaj poznati fotograf predstavio dio fotografskog opusa modela koji su se našli pred njegovim objektivom, ali svaka grupa s posebnim porukama:od mladih djevojaka,manekenki,konja,i djece kojima životna sudbina nije bila naklonjena.

U ime organizatora Lupina i posjetitelje je pozdravila Željka Viloviæ istaknuvši Lupinovo umijeæe fotografiranja,ali i njegov humanitarni rad, te u zadnje vrijeme bavljenje dizajnom i modernim namještajem.

Hrvatski fotograf koji se proslavio po cijelome svijetu fotografiranjem nagih ljepotica izložio je na prekrasno dizajniranom stolu veliki drveni križ kojega su èuvale: Sabina Èediæ (poznati Lupinov model za domaæi Playboy, ali i kao gola TV voditeljica, te jedna strana manekenka s kojom Lupino snima na ovom podruèju intimno rublje i kupaæe kostime za reklamne kataloge poznatih proizvoðaèa.

Iznenaðenje i ushiæenje pokazala je mnogobrojna publika kada je Lupino poklonio gradonaèelniku Korèule Mirku Duhoviæu spomenuti križ izraðen od visokokvalitetnog drva, i tada otkrio ideju da æe sljedeæe godine u suradnji s TZ Korèule, i još nekim institucijama izraditi veliku monografiju grada i otoka Korèule. Izložba æe biti otvorena do 15. srpnja ove godine.

Tekst i snimak: Niko  Periæ

 

Active Image

 

Active Image

Pošalji dalje: