Obnova crkve u Borju

Active ImageU upravo obnovljenoj crkvi Gospe od Sniga puèanstvo sela Borja, turisti i svi oni koji vuku korijenje iz ovog lijepog mjesta danas su sveèanom Svetom Misom obilježili i otvorili tradicionalnu feštu. Veleèasni Padre…

U upravo obnovljenoj crkvi Gospe od Sniga puèanstvo sela Borja, turisti i svi oni koji vuku korijenje iz ovog lijepog mjesta danas su sveèanom Svetom Misom obilježili i otvorili tradicionalnu feštu. Veleèasni Padre Matija biranim je rijeèima govorio o tradiciji slavljena Gospe Snježne te pozdravio sve one koji su pomogli obnovu crkve u Borju medju njima i prisutnog Gradonaèelnika (HDZ) Opæine Orebiæ Gospodina T.Jurjeviæa.

Nakon crkvenog dijela mjestani sela Borja su organizirali domijenak koji je imao sva obiljezja pravog i od srca organiziranog druzenja i cascenja. Domaci proizvodi poput cuvenog borjanskog Prsuta, salate od hobotnice, prekrasnog sira do izvrsnih kolaca na koje mogu biti ponosni bili su ponudjeni dragim gostima. Posebno je za pohvaliti crno vino koje je nosilo etiketu "Boris K.", te bijelo vino sa etiketom "Branko K" mada ni drugi nisu zaostajali.

Na rastanku smo se zahvalili vrijednim organizatorima a oni su nam rekli dodjite i dogodine ovakvo slavlje zelim uciniti tradicionalnim. Slavlje se nastavlja popodne i na vecer druzenjem mladezi kroz pjesmu i veselje.

Active Image

Active Image

Pošalji dalje: