Kulturna dogaðanja prošlog tjedna

Active ImagePovodom proslave Dana Grada i sv. Todora, u Korèuli su se održale brojne kulturne manifestacije.  U èetvrtak 3o. srpnja u katedrali sv. Marka održan je koncert Zagrebaèkog komornog…

Povodom proslave Dana Grada i sv. Todora, u Korèuli su se održale brojne kulturne manifestacije.  U èetvrtak 3o. srpnja u katedrali sv. Marka održan je koncert Zagrebaèkog komornog orkestra. U petak 31. srpnja, kao poklon gradu Korèuli, u prekrasnom ambijentu na ulazu u Stari grad zapjevali su nam Prijatelji šansone iz Splita najveæe Gibonnijeve hitove na francuskom.

U subotu, 1. kolovoza na trgu sv. Marka kao i svake godine kantautor Damir Poša,  kojeg èesto nazivaju "hrvatskim Bobom Dylanom" održao je koncert rock šansona. U ponedjeljak 3. kolovoza, pred prepunom dvoranom Doma kulture Ecija Ojdaniæ, Ana Begiæ i Barbara Nola  predstavile su hit komediju "Gola u kavezu" koja je publiku nasmijala do suza.

U utorak, 4. srpnja katedralu sv. Marka je napunio mladi splitski pijanist Augustin Šimat kojeg zbog njegovih virtuoznih izvedbi mnogi usporeðuju sa slavnim Pogoreliæem.

U srijedu, 5. kolovoza svojom prvom samostalnom izložbom predstavila se Melita Plazoniæ iz Žrnova èime je postala nova èlanica udruge likovnih umjetnika Korèule ULUK.

Veæ sljedeæu nedjelju, 9. kolovoza održat æe se novi koncert u katedrali sv. Marka kada æe nastupiti Karlo Fio na violini i Milan Èunko na violi.


{gallery}082009/czk{/gallery}

 

Pošalji dalje: