Vaterpolisti „Mestrine“ u Korèuli

Active ImageMlada vaterpolska ekipa talijanskog kluba „Mestrina nuoto“ iz grada Mestre, Venecija  boravila je od 14. do 23. srpnja u Korèuli. Njih 14 zajedno sa svojim trenerima bili su gosti Korèulanskog plivaèkog kluba. Bilo je to uzvratno gostovanje s obzirom…

Mlada vaterpolska ekipa talijanskog kluba „Mestrina nuoto“ iz grada Mestre, Venecija  boravila je od 14. do 23. srpnja u Korèuli. Njih 14 zajedno sa svojim trenerima bili su gosti Korèulanskog plivaèkog kluba. Bilo je to uzvratno gostovanje s obzirom da su tijekom uskršnjih praznika mladiæi iz KPK bili u Mestrama.

Domaæin KPK pripremio je svojim gostima bogat program pokušavajuæi uzvratiti za nezaboravno gostoprimstvo u Italiji. Talijani su bili oduševljeni uvjetima smještaja u novim prostorima korèulanskog Vatrogasnog doma, dok je za prehranu bio zadužen Dragan Prižmiæ u svom lokalu na plivalištu KPK ( na odlasku su se neki mladiæi pohvalili sa veæom težinom ).

Uvijek na raspolaganju kao spona izmeðu domaæina i gosta bila je nezaobilazna gospoða Katija Tedeschi.

Svaki dan igrale su se dva puta dnevno trening utakmice. Prije i poslije sportskih obveza korèulanske cure i deèki družili su se sa prijateljima iz Italije.

Tijekom boravka u Korèuli simpatièna ekipa iz Italije  gledala je Morešku u izvedbi Svete Cecilije, organiziran je izlet brodicom na Badiju, razgledanje Korèule te prijem kod gradonaèelnika Mirka Duhoviæa. Svaki èlan ekipe dobio je i prigodne poklone od Grada i KPK.

U pratnji ekipe bio je stari gost Korèule, predsjednik Mestrine gospodin Giorgio Pagano sa svojom suprugom. Uz njih u vlastitom aražmanu bile su i dvije obitelji igraèa – Moro i Centanini, obje prvi put u Korèuli. Oduševljeni su boravkom, dojmovima i gostoprimstvom u Korèuli pa æe dogodine zasigurno s djecom doæi i više roditelja.Jedan od trenera odmah je rezervirao smještaj za odmor u kolovozu.

Da ne bi ostalo samo na vaterpolu gospodin Pagano ponudio se i za produbljivanje suradnje gradova Korèule i Venecije, najviše na kulturnom planu i to poèetno kroz organizaciju izložbe umjetnika sa ovog podruèja u Veneciji. Naravno, sa velikim zadovoljstvo KPK je ponovno pozvan u goste tijekom slijedeæeg proljeæa.

Na kraju ove prièe zaèin svemu. Toni Kapelina, igraè KPK bio je impresioniran svojim boravkom u Mestrama, izletima u Veneciju a naroèito gostoprimstvom obitelji  Centanini. To svoje oduševljenje prenio je i na svoje roditelje. Supružnici Kapelina, Hrvoje i Tanija ugostili su obitelj Centanini, odveli ih i na cjelodnevni izlet u Dubrovnik. Ali to je nije bilo sve. Odluèili su se i za jednu lijepu, hvale vrijednu gestu. Dakle svakom èlanu ekipe Mestrine ( 14 igraèa, dva trenera te predsjednik kluba ) pripremili su po jednu sliku, autorski rad Hrvoja, sa razlièitim motivima Korèule kao trajnu uspomenu na njihov prvi boravak u Korèuli i kao svojevrsnu zahvalu za sve lijepe trenutke koje je njihov sin Toni doživio u Italiji. Ekipa je jedne veèeri bila gost galerije Kapelina gdje su im na njihovo iznenaðenje i oduševljenje uruèene slike.

{gallery}082009/kpk{/gallery}

Pošalji dalje: