Djeca Korèule pozdravila ljeto

Active ImagePlastiène boce se skupljaju i uz naplatu vraæaju za ponovnu uporabu,a njihovi razbacani èepovi plutaju morskom površinom,ili razbacani po gradskim trgovima stvaraju…

Plastiène boce se skupljaju i uz naplatu vraæaju za ponovnu uporabu,a njihovi razbacani èepovi plutaju morskom površinom,ili razbacani po gradskim trgovima stvaraju problem i pješacima i komunalcima. Zadnjih mjeseci ih je sve manje, jer su postali djeèja igra i to korisna edukacijski i ekološki.

Na inicijativu uèiteljice Luèi Farac  djeca skupljaju plastiène èepove ( veæ nekoliko tisuæa ) i s njima se igraju. Bilo je tako i ovaj vikend,cijelo poslijepodne bila je na Trgu pomirenja u Korèuli organizirana igraonica pod nazivom Pozdrav ljetu. Njih stotinjak je po vlastitom izboru èepova i boja pokrivalo nacrtane ribe, rakove, školjke i prstace, morske èepove.

Sve im je to nacrtala slikarica Željka Faziniæ,a nešto i sama djeca, žaleæi što nema i dupina.

Vidjevši taj neuobièajeni dogaðaj,djeci Korèule su se pridružila i djeca turista i tako zajednièkim druženjem ukrasili ovaj popularni gradski trg na Plokati koji je do kasnih veèernjih sati postao najoslikaniji predio grada.

Nakon radosti djeca su tužno popratili da se ova jedinstvena, lijepa slika podmorja mora brisati.

Ipak, dogovorena je slièna nova igraonica.

 

Active Image
Pošalji dalje: