Vaši èlanci: Slušaj Gigo i pokušaj zapamtit!

Active ImagePrvo, nisi ti nikakav "spororazumjevajuæi Žrnovac" nego obièni zli seljak. U tvom sluèaju, seljak je karakterna osobina a ne oznaka prebivališta jer ja s nekim tvojim sumještanima radim veæ 30 godina bez ijednog konflikta.

Active ImageSlušaj Gigo i pokušaj zapamtit! 

Prvo, nisi ti nikakav "spororazumjevajuæi Žrnovac" nego obièni zli seljak. U tvom sluèaju, seljak je karakterna osobina a ne oznaka prebivališta jer ja s nekim tvojim sumještanima radim veæ 30 godina bez ijednog konflikta.

Drugo, barjak je Moreška podigla povodom vijesti o zaštiti KORÈULANSKE MOREŠKE od strane Ministarstva kulture RH i èista je sluèajnost što je to trenutaèno barjak Moreške. Na tvoju žalost neæe pasat puno vrimena da se na KORÈULANSKIM KULAMA zavijore barjaci svih KORÈULANSKIH MOREŠKANATA. Barjak æe se vijat misec a da se mene pita i više, a ti pati ili nagovori nekoga da ga po noæi skala. Tipièno, zar ne? 

Zastava ti je "neobièna"!? 

Nekada davno bi se tovari koji su dolazili u Grad napræeni, ukipili èim bi došli na ploènik i bilo je velike muke s njima. Ravni ploènik im je bi neobièan i strašili su se njega. I uz pusto potezanje, ni koraka naprid! 

 

Pa jasno da je zastava Moreške za tebe neobièna. Za tebe je u Korèuli neobièno sve: tebi je neobièan Sv. Todor jer je to KORÈULANSKO, pa Dan grada ni ne spomeneš na svojim stranicama. Siguran sam da su ti vrlo neobiène Bratovštine jer su KORÈULANSKE, KPK jer je KORÈULANSKI,  trenutaèno Prvenstvo Grada jer je KORÈULANSKO…… sve je to tvojim kompleksima i strahovima strano i jako neobièno. Veseli me da je tako. Po tome se razlikujemo, hvala Bogu. 

 

Ali dragi moj Ivane Grbine Gigo nemoj mislit da se je dovoljno ušuljat u LaCosta majicu i mokasinke i da više nisi seljak. Svit ni crno-bili. Niti su svi ludi u ludnicama, niti su svi pametni vanka; niti su svi „seljaci“ na selu, niti su svi „gospoda“ u Gradu.

Ma di ti živi i kako se šminka, uvik æeš ostat pakostan, sitnièavi, jadni, mali seljaèiæ. Ne radi svog porijekla veæ zato što si ti takav u duši.

 

Svaka èast ljudima sa sela jer veæina nas je jednom u prošlosti došla iz nekog sela i to nima veze s ovom prièom. Kvaka je u tome da Grad prihvatiš i zavoliš pa postaneš dil njega, batiš morešku, sviraš u glazbi, igraš u KPK, oblaèiš se u tonigu…….. ili ga pak od straha zamrziš pa se cili život šuljaš po pokrajnjim štradama i samo mu, poput vampira, piješ krv i tako preživljavaš. Ponosin se s tin što su me roditelji odgojili da volin grad u kojem živin (ja san se jedini od mojih tu rodi) i nadan se da san zajedno sa svojin sestrama doprini bar "milimetar" da moj grad bude boji. 

 

Nevjerovatna netrpeljivost prima Korèuli i Moreški je jedina tvoja konstanta na "korèulanetu" i iskreno se nadam da æeš svoje šporke mudante ubuduæe poèet visit na www.zrnovo.net ili www.gigo.net a ne na bljutavim i otrovnim stranicama koje nose ime KORÈULE. 

 

Iskreno reèeno, tvoja mi je mržnja u odnosu na Korèulu malo nerazumljiva. U Korèuli i od Korèule tvoja obitelj zaraðuje svoj kruh i umisto da svako jutro pojubiš ploènik kad na njega kroèiš, ti se ko oni tovar s poèetka prièe ukipiš a KORÈULU  pokušavaš na svojim stranicama prikazat vražjim gradom sa neobiènim zastavama. I ona tebi mrska zastava Moreške je hrvatska – upravo ju je Ministarstvo kulture uvrstilo u Hrvatsku baštinu ali…ko æe o bandirama nego Gigo! 

 

A Korèula, ako i je vražji grad, onda to nije zbog KORÈULANA veæ je to zbog "rollingstonesa" poput tebe koji dokotrljavši se u Grad mentalno bauljaju po ravnim površinama jer se na njih nikad neæe naviknut. I nemoj se pravdat kako Moreška i Korèula nisu isto. E moj Ivane, u mnogo èemu jesu ali i to ti je vjerovatno èudno!

 

Uostalom, BARJAK MOREŠKE SMO DIGNULI  NA KULI SVOGA GRADA a ti raširi sve èetiri pod Pe'lavi mir pa se èudi!  

 

Zlatko Šain "Èamac", Punta Jurana 2, 20260 Korèula 

Pošalji dalje: