KPK na “B” državnom prvenstvu

Evo par novosti iz Korèulanskog plivaèkog kluba. Ako mislite da se zimi u klubu ništa ne dogaða varate se. Vježba se gotovo svakodnevno u dvorani i teretani. Plivaèice i plivaèi iako nemaju gdje plivati takmièe se sa svojim vršnjacima….

Evo par novosti iz Korèulanskog plivaèkog kluba. Ako mislite da se zimi u klubu ništa ne dogaða varate se. Vježba se gotovo svakodnevno u dvorani i teretani. Plivaèice i plivaèi iako nemaju gdje plivati takmièe se sa svojim vršnjacima.

Sudjelovali su na plivaèkim mitinzima u Šibeniku, Splitu, Sisku takmièeæi se sa klubovima koji imaju bazene i treniraju kontinuirano.Vrijedno je istaknuti Mateu Poljski koja se usprkos svemu uspjela kvalificirati za Državno juniorsko prvenstvo u Sisku u disciplini 100 m prsno.Meðutim kada su se naše plivaèke snage našle u konkurenciji klubova koji kao i oni nemaju uvjete za cjelogodišnji rad vidjelo se koliko vrijedimo.

Dakle, u Tuheljskim toplicama održan je 01. i 02. ožujka Zimski kriterijski miting „ B „ klubova Hrvatske na kojem se takmièilo 15 klubova iz cijele Hrvatske.Iz Korèule je na put krenulo 11 plivaèica i 12 plivaèa. Voða puta bio je dr. Marko Èeprnja a trener Damir Stipanoviæ.

Smještaj je bio u hotelu Croatia u obližnjoj Krapini.Naše plivaèice i plivaèi postigli su izvrstan rezultat. U konaènici su u apsolutnoj, ekipnoj konkurenciji zauzeli i u muškoj i ženskoj konkurenciji drugo mjesto iza ekipe Zadra ( usput reèeno oni treniraju cijelu godinu ). Isti rezultat postigli su ekipno kadetkinje i kadeti, opet iza ekipe Zadra. Naša pojedinaèno osvojena odlièja bila su:  

  zlato srebro bronca     zlato srebro bronca
Gregor Fabris / 3 2   Jasna Peruèiæ / 2 2
Frano Radovanoviæ / 2 2   Ana Ceraniæ / 2 1
Mario Klisura / / 1   Marko Viloviæ 2 4 2
Damir Poljski 1 2 3   Matea Poljski 3 6 /
Marin Petkoviæ / 1 2   Sanja Radovanoviæ / 2 1
Toni Èeprnja / / 1   Rita Matuloviæ / 3 1
Mario Èeprnja / 2 4   Doris Poljak / 3 /
Saša Antunoviæ / 1 2   Lana Lozica / 3 /

Uz standardno odliènu Mateu Poljski, koja nas je veæ nauèila na izvrsne rezultate, potrebno je istaknuti veliki napredak i sjajan uspjeh Mirne Viloviæ. Naravno nikako ne smijemo  podcijeniti veliki trud i rezultate svih ostalih naših plivaèa. Neki od njih su prvi puta putovali i branili boje Korèulanskog plivaèkog kluba.

Ako i nisu osvojili odlièja onda su stekli veliko, neprocjenjivo iskustvo za slijedeæa putovanja i takmièenja.      

Više o rezultatima na www.hrvatski-plivaèki-savez.hr

Pošalji dalje: