Izborna skupština “Društva Korèulana Zagreb”

Active ImageEvo zahvaljujuæi Poljièanima, sve smo obavili i èak nastavljamo sa radom.

U srijedu naveèer oko 'sedanipo' u lijepo ureðenim novim prostorima Udruge zagrebaèkih Poljièana ''sv. Jure'', pedesetak Korèulana zapoèelo je možda

Evo zahvaljujuæi Poljièanima, sve smo obavili i èak nastavljamo sa radom. U srijedu naveèer oko 'sedanipo' u lijepo ureðenim novim prostorima Udruge zagrebaèkih Poljièana ''sv. Jure'', pedesetak Korèulana zapoèelo je možda  povijesnu Izbornu skupštinu 'Društva Korèulana Zagreb'.  

Nakon pozdravne rijeèi (onoga koji se cijelo vrijeme jedini bori za opstanak ovog društva) profesora Tonèa Petkoviæa'', i osvrta na dosadašnji rad i probleme koji prate rad Društva, prešlo se na izbor radnih tijela društva te je otvorena rasprava.  

Da puno ne dužim, evo ljudi koji æe slijedeæe 2 godine voditi ovo Društvo, treba napomenuti da su izabrani jednoglasno, bez ijednog glasa protiv što je za Korèulane malo èudno, jedino se Tonèi, bivši predsjednik htio samo baviti voðenjem zbora ali su prisutni zahtijevali da pristane biti potpredsjednik, nakon malo nagovaranja i insistiranja svih prisutnih morao je pristati rekavši: ''opet æu ja naje…!''  

Evo, novi predsjednik društva Korèulana Zagreb je: dipl. iur. Pero LozicaKako sam veæ rekao dopredsjednik je:  Tonèi (Ante) Petkoviætajnik: Boro Kisjelica;  blagajnica: Stela Verazza i èlanovi: Lovro (Renci) Stecca, Emil  Tedeschi (stariji), Irena Kaštela, Miæe  Depolo i najmlaða: Mia Reiæ u NADZORNI ODBOR jednoglasno su izabrani: prof. Damir  Kalogjera, prof. dr. Ivan Fattorini, Duško  Antunoviæ iako se je i on pokušao obraniti i isprièati a radionicu svojim godinama i zauzetošæu, ni njemu nije uspjelo, na kraju je morao pristati!

Tonèi je još predložio da Damir Markovina vodi dramsku grupu tj. radionicu glume, na što je naš poznati glumac pristao. Uz aklamacije, pozdravljeni su novoizabrani èlanovi radnih tijela Društva a onda je novi predsjednik preuzeo predsjedanje skupštine i u svom inauguracijskom govoru pozdravivši prisutne i zahvalivši se na ukazanoj èasti i povjerenju odredio prioritete i ciljeve u buduæem radu Društva u kojem je kao najvažniji odredio pronalaženje prostora u kojem bi Društvo našlo svoj dom u kojem bi moglo napokon, bolje prezentirati i razvijati svoju kulturnu baštinu ali i znanstveno djelovati, te bolje povezivanje Društva sa samim gradom i otokom Korèulom.  

Razvila se diskusija na tu temu u kojoj je novoizabrani predsjednik saslušao neke sugestije a zatim i objasnio neka dogaðanja i u samoj Korèuli, bilo je rijeèi i o skoroj gradnji zatvorenog bazena u Korèuli, o radu KPK, a kada su teme iscrpljene prešlo se na osnivanje pjevaèkog zbora javilo se 12 èlanova koji su izrazili želju sudjelovati tj. pjevati a biti æe pozvano i obaviješteno šire èlanstvo, primljeni æe biti i zainteresirani iz nekih drugih zavièajnih društava koji su izrazili želju biti èlanovi zbora te je odreðeno da æe zbor sastajati i imati probe svakog  petka u 19 sati (p.p.p.= petkom pada pisma) poèevši veæ sa 23. svibnja, iako æe mnogi još biti van Zagreba na praznicima.  

Evo koristimo ove stranice da pozovemo sve otoèane, sve Korèulane, i sve zainteresirane kojima je pjesma u srcu da nam se pridruže svaki petak u 19 sati u (za sada) prostorijama naših prijatelja Udruge Poljièana ''sv. Jure'', Ilica 48 u dvorištu desno, doðite!

I to bi za sada bilo to.  Zdravi i veseli bili        

Active Image

Pošalji dalje: