Akcija èišæenja plaža Vaja i Samograd

Active ImageU ponedjeljak, 26.05.2008. u Raèišæu je, povodom nadolazeæe turistièke sezone, održana akcija èišæenja plaža Vaja i Samograd. Odazvalo se 20-ak mladih entuzijasta, koji su na tom malom podruèju, u par sati, prikupili èak 40 vreæa smeæa.

U ponedjeljak, 26.05.2008. u Raèišæu je, povodom nadolazeæe turistièke sezone, održana akcija èišæenja plaža Vaja i Samograd. Odazvalo se 20-ak mladih entuzijasta, koji su na tom malom podruèju, u par sati, prikupili èak 40 vreæa smeæa.

Vaja je veæ davno poznata turistièka destinacija do koje je put strm i naporan. Pretpostavljamo iz tog razloga, posjetioci se najèešæe odluèuju ostaviti svoje otpatke iza sebe, uredno spakirane u vreæice i baèene u grm.

Uglavnom, èišæenje te plaže i nije bio neki problem, dok je Samograd za svih bio iznenaðenje, ali i izazov. Do te plaže tek se ove godine probio put, tako da se na njoj bitka vodila uglavnom s moreplovinom. Na prvi pogled èista, a kad ono, u svakom grmu „Kokojevica“ – standardan inventar netaknutih hrvatskih plaža – cipele svih dezena, boce, èepovi, limenke, gajbe, suncobrani, biduni s katranom, šprice, infuzijske cijevi, signalne rakete i td. No, mladi entuzijasti su maèetama, kosorima i crnim vreæama pokorili i grmlje, spremno da proguta plažu, i smeæe, spremno da proguta grmlje.

Akcija ja uspjela, a osim èistih plaža, važnije je bilo druženje i jaèanje prijateljstva kroz razne zgode i nezgode.

Posebno se želimo zahvaliti Turistièkoj Zajednici Grada Korèule, te domaæinima hotela „Mediteran“, koji su nam pomogli da se akcija izvede.

Active Image

Active Image

Active Image

Active Image

Pošalji dalje: