Vaši èlanci: “PREVIŠE JADNO DA BI BILO SMIJEŠNO”

Najnovija odluka Gradskog poglavarstva u vezi parkiranja u zimskom periodu u staroj gradskoj jezgri mogla bi se slobodno podvuæi pod gornji naslov. Nakon ljetnog i jesenskog perioda bezobzirne rasprodaje svakog slobodnog kvadrata i uklanjanja klupa sa tzv. Šetališta Petra Kanaveliæa kada je nemoguæe normalno doæi do kuæe…

Najnovija odluka Gradskog poglavarstva u vezi parkiranja u zimskom periodu u staroj gradskoj jezgri mogla bi se slobodno podvuæi pod gornji naslov.

Nakon ljetnog i jesenskog perioda bezobzirne rasprodaje svakog slobodnog kvadrata i uklanjanja klupa sa tzv. Šetališta Petra Kanaveliæa kada je nemoguæe normalno doæi do kuæe od raznoraznih stolova, pultova, piæinara, ringova, suncobrana i ostalih èudesa, odluka da se zimi naglo vrati Zakrjanu funkcija šetnice i zatvori promet iza 15 sati u najmanju je ruku tragikomièna.

Istodobno, "šetalište" je veæ pretvoreno u gradilište od 7 do 18 sati, buka kompresora ne prestaje cijelo to vrijeme.

Zato smatramo da nekoliko automobila kojima za vrijeme kiše ili bura stanari doðu do kuæe ne bi nikome moglo smetati.

Veæ smo istaknuli da smo jedini gradski kotar u kojemu stanari ne mogu doæi do kuæe i normalno obavljati svoje potrebe (opskrba kuæanstava, nošenje djece iz vrtiæa, odlazak starijih osoba k lijeèniku i sl…).

Smatramo da smo bili isuviše strpljivi i tolerantni, te bi se ova odluka na zadovoljstvo svih mogla ukinuti do sljedeæe turistièke sezone.Èudno je kako se kod gradskog poglavarstva javi iznenadna ljubav za stanare Starog grada i staru gradsku jezgru nakon završetka turistièke sezone.

Ispada da je Stari grad najmanje u službi ljudi koji u njemu životare ogranièeni unutar zatvorskih zidina korèulanskog rezervata.

Možda je i to jedan od veæih razloga zašto možemo samo sanjati u primanju u UNESCO.

Ogorèeni stanari Staroga grada

Pošalji dalje: