Mali luksuzni hoteli Dubrovaèko – neretvanske županije na sajmu u Cannesu

Active ImageGrupa malih luksuznih hotela iz Dubrovaèko-neretvanske županije sudjelovala je na Meðunarodnom turistièkom sajmu International Luxury Travel Market održanom u Cannesu od 07. – 11. prosinca 2008. godine.

Grupa malih luksuznih hotela iz Dubrovaèko-neretvanske županije sudjelovala je na Meðunarodnom turistièkom sajmu International Luxury Travel Market održanom u Cannesu od 07. – 11. prosinca 2008. godine.

Palaèa Lešiæ Dimitri iz Korèule, koja æe gostima svoja vrata otvoriti u lipnju 2009., i dubrovaèki hoteli Kazbek i Palaèa Puciæ meðunarodnom turistièkom tržištu predstavili su Hrvatsku kao elitnu turistièku destinaciju.

ILTM sajam je vodeæi svjetski “business to business” dogaðaj godine u turistièkoj industriji orijentiranoj na segment tržišta veæe platežne moæi.

Hoteli su zadovoljili visoke kriterije za izlaganje na sajmu te smo zajednièkom organizacijom i vlastitim sredstvima osigurali svoje prisustvo na ovoj prestižnoj turistièkoj manifesticiji.

Izmeðu mnogobrojnih popratnih dogaðaja organiziranih za sudionike sajma posebno bismo istaknuli ILTM Future Forum – konferenciju na kojoj su vodeæi turistièki struènjaci govorili o aktualnim turistièkim trendovima i utjecaju globalne krize na turizam u sljedeæim godinama.

Bilo je interesantno èuti prognoze koje, iako upuæuju na to da æe kriza zahvatiti segment turistièkog tržišta veæe platežne moæi, s druge strane ohrabruju jer razvoj istog neæe biti zaustavljen veæ relativno usporen. Kao rješenje za suprostavljanje recesiji predloženo je ulaganje u marketing i u kvalitetu usluge, koja æe u nadolazeæim vremenima predstavljati konkurentnu prednost u hotelijerstvu. 

Iako Hrvatska trenutno ima ugled “top” destinacije, da bi postala istinski konkurentna obližnjim tržištima kao što su npr. talijansko ili francusko, turistima mora ponuditi autentiènost, nova i jedinstvena iskustva, personaliziranu uslugu, a primarno “vrijednost za novac”.

Jer, kao što je rekao gdin Larry Hochman, svjetski priznati struènjak za odnose s kupcima u turistièkoj industriji koji je na konferenciji Future Forum održao uvodno predavanje, kupci veæe platežne moæi trenutno više ulažu u nove doživljaje i iskustva, a manje u nekretnine i financijsku imovinu. I upravo autentièna turistièka iskustva danas se poistovjeæuju s pojmom luksuza.

Veliki interes koji je iskazan za Palaèu Lešiæ Dimitri potvrdio nam je da visokom razinom i raznolikošæu usluga, kao i kvalitetom smještajnih kapaciteta u potpunosti zadovoljavamo aktualne turistièke trendove. Tome umnogome pridonosi i jedinstvenost dizajnerskog koncepta Palaèe koji se temelji na putu svile Marka Pola.

Palaèa Lešiæ Dimitri smještena je u povijesnoj jezgri grada Korèule, tik uz kuæu svjetskog putnika Marka Pola.

Višegodišnjom rekonstrukcijom tzv. biskupska palaèa iz 18. stoljeæa prenamijenjena je u luksuzni smještaj, upotpunjen prvoklasnom uslugom koja ukljuèuje spa te restoran.

Interijeri šest apartmana (od 45m2 do 162m2) tematski su dizajnirani u stilu pojedinih regija kojima je prolazio Marko Polo na putu svile. Dekor svakog od apartmana jedinstven je, a sjedinjuje izvorne elemente interijera sa suvremenim dizajnom i posebno izraðenim namještajem.

LD restoran u sklopu Palaèe predstavljati æe novitet na gastronomskoj mapi Hrvatske.

LD Spa nuditi æe opuštajuæe spa tretmane osmišljene od strane jedne od vodeæih tajlandskih spa struènjakinja, dok æe pet tajlandskih terapista gostima nedvojbeno pomoæi revitalizirati i najumorniji um i tijelo.

Sigurni smo da æe Palaèa Lešiæ Dimitri, nakon otvorenja u lipnju 2009. godine, svojom prvoklasnom ponudom gradu Korèuli osigurati ugled kojim æe se ravnopravno svrstati uz elitne hrvatske destinacije Dubrovnik i Hvar.

Zadovoljni smo spoznajom da smo udruživši snage s dubrovaèkim hotelima Kazbek i Palaèa Puciæ pridonijeli turistièkoj promociji Korèule i Dubrovnika, ali i Hrvatske u cjelosti.

Kontakt: Ivana Unkoviæ

{gallery}122008/dimitri{/gallery}

Pošalji dalje: