Kako dobit Odobrenje za mali ribolov?

Active ImageU Korèuli se izdaju odnosno zanovljuju ODOBRENJA ZA MALI  RIBOLOV u dane 12. i 13. sijeènja 2009. god. u Kapetaniji Korèula od 08.00 do 18.00 sa pauzom za ruèak. Prvo moraš imat svoju…

Active ImageU Korèuli se izdaju odnosno zanovljuju ODOBRENJA ZA MALI  RIBOLOV u dane 12. i 13. sijeènja 2009. god. u Kapetaniji Korèula od 08.00 do 18.00 sa pauzom za ruèak.

Prvo moraš imat svoju barku ili brodicu ili kaiæ,sandulin ili pak brod. Moraš bit izdržljiv, da svojom snagom mišiæa i živaca uspiješ doæ na red da bi dobi ODOBRENJE ili da bi svoje veæ postojeæe zanovi.

Moraš se oboružat strpljenjem, zaštitnom maskom (barem onom iz JNA) da izdržiš u èekaonici – hodniku gabarita; dužine 7 metara širine 1 metar,zidova punih vlage, bez prozora ili bilo kojeg odušnika sa strane di bi moga èapat frišku ariju.

Nedaj Bože da ti u tom èekanju od cca 3 do 4 sata doðe napamet da ideš u WC!? On postoji, ali je zakljuèan, jer na njega imaju pravo samo službenici koji tu rade. Zakljuèan je uredno kljuèem.

U redu èekaju kako muškarci tako i žene.Ja sam bio u redu sa dvije žene od kojih je jedna bila trudna. Suprug je radio,tako da je ona morala èekat umisto njega u toj èekaonici „pokore i srama“. Tuži mi se da ovo traje veæ juèerašnji cili dan poèev od 08.00 ujutro do popodne 18.00. Stalno je u dvoredu od trideset do èetrdeset ljudi.

Pitam koliko onda unutra službenika radi kad to tako sporo ide!??.

Samo jedan!! Kako pitam pa tu je samo svakidašnjih službenika Kapetanije Korèula èetiri ili pet. Odgovor je, neee! Samo jedan službenik iz Dubrovnika radi ovaj posal, jer kako je reèeno ovo je REVIZIJA DOKUMENATA!!

Mislim ja slušajuæi kako ode više oèito niko u nikoga nima povjerenja, kad se ovoliki broj nazovimo ih „mali ribar“ ovako mora muèit za doæ do toga dokumenta, što ipak mnogima na škoju život znaèi, a na njegovom izdavanju, radi samo jedan èovik!?

I dok san slikava ovi „smrdeèi fjord od èekaonice“ i dok mi je isticala druga ura èekanja sve je nikako poèelo hodit naboje. Proradili su pored onega službenika iz Dubrovnika još dva naša iz Korèule i red je poèima brže hodit naprid, ali u njemu ih je uvik bilo kolo èetrdeset.

Pita sam “Ko sve dolazi na produljenje dokumenata, pokušavajuèi odrediti približno broj interesenata za taj papir.Reèeno mi je; cili Grad Korèula, Lumbarda, Pelješac, Smokvica i mnogi iz susjednih mista. Sve u dva dana sa jednim èovikon??!

Ostaje mi samo konstatirat, da dogodine netriba da doðe iz Dubrovaèke Kapetanije ni ovaj jedan službenik, veæ da mi, koji smo èekali, kako i mnogi koji to nisu, neželeæi proè „kalvariju èekaonice“, svoje dokumente æe poslat poštom i uredno dobit potvrðeno ODOBRENJE ZA MALI RIBOLOV poštom na svoju kuænu adresu, uèinimo to isto!!

 

Active Image

 

Active Image

Pošalji dalje: