Cvjetno naselje i javna rasvjeta

Active ImageAjme meni napuni mi se “škafetin“ poruka hvale, za ono što san pisa akonto izdavanja „ODOBRENJA ZA MALI RIBOLOV“ i veæ poèinje nova tema mnogih, koji živu na Cvjetnom naselju…

Ajme meni napuni mi se “škafetin“ poruka hvale, za ono što san pisa akonto izdavanja „ODOBRENJA ZA MALI RIBOLOV“ i veæ poèinje nova tema mnogih, koji živu na Cvjetnom naselju,o tome kako je javna rasvjeta u tom dilu jezgre grada najgora, kako se ništa nevidi, a plaæa se skupa pristojba za struju, kako triba pod HITNO postavit nove „kandelabre“, i još zanovit sa novim svitlima, di sad još uvik nisu!?

Je, i sam san se uvjeri da je to istina što govoru, jer i ja tu na poèetku, te štrade živin.

Štrada prima moru, koja vezuje Cvjetno naselje sa prometnicom Svetog Nikole uopæe nije osvjetljena.Mnoštvo sadašnje postavljenih svitala (èitaj kandelabre) je istrunulo, ošteæeno,da kad doðe ono fureštih liti misli da su došli u štradu umjetnika,koji se takmièu kako što vjernije doèarat sredovjekovnu Korèulu, po svjetlosnim efektima.

U ovon štradi živi bivši dožupan! U ovon štradi živi gradonaèelnik! U ovon štradi ovog Naselja svaki dan dohodu i po noæi i po danu naša dica u vrtiæ. U ovoj štradi možda najlipšon u Gradu,iz koje toliko tih naših litnji gosti puni svoje obiteljske albume slikama sa litovanja u Korèuli,sve to vidu i èekaju!!??

KOGA??

Svak nikoga èeka, svak od nikoga oèekuje da se „pokrene“,a odgovorni puno godina do sada muèu i oni èekaju  „odgovor „ puka koji sve to skupo plaæa.

Zato san danas nazva Marka Milata direktora d.o.o. „HOBER“ koji su odgovorni za javnu rasvjetu. Na moj upit o ovim problemima koje sam nave, odgovori  mi je;

„ Do lita 2009 godine Cvjetno naselje, imat æe novu rasvjetu kako onu u  „kandelabrama“, tako i onu u podzemnom kabelu ispod sadašnje prometnice.“

Eto, odahnite, jer smo i vi i ja doznali konaèno istinu o ovim skupo naplaèenim svakidašnjim „luminima“ naše prometnice ,kroz koje smo plaæali ono, što nismo dobijali.

Èekajmo i ovo lito,novu javnu rasvjetu i novi asvalt, koji æe pokrit iskopane rovove, za novu kabelsku mrežu!!!

Za sve one koji se hoæe uvjerit u istinitost ovih navoda upozoravam vas: “Neæete naæ u ovom dilu Grada Korèule natpis ulice, ni onog CVJETNO NASELJE ni ono naknadno dodano (o kome je autor prije 3 godine pisa) ulica JOSIPA BANA JELAÈIÆA.

Sve je nestalo priko noæi, prin godinu dana!!??

A mi tu živimo!

Link na tekst objavljen 23. kolovoza 2005. pod naslovom "Ulica bana Josipa Jelaèiæa" (dodao Webmaster)

 

{gallery}012009/kandelabri{/gallery}

Pošalji dalje: