Mladost nam je put…

Active ImageAjme  fešte  od dana! Na radio Korèula se karaju,ko je što reka u ovon drugon  izbornom krugu, ko je koga uvridi, koliko miljuni kuni je država platila, otoku Korèuli i Gradu u prošlin godinama, a sve…

Active ImageAjme  fešte  od dana! Na radio Korèula se karaju,ko je što reka u ovon drugon  izbornom krugu, ko je koga uvridi, koliko miljuni kuni je država platila, otoku Korèuli i Gradu u prošlin godinama, a sve kako bi boje pasali za naredne èetri godine. Pa SDP klin, pa HDZ klin,a zadnji klini dohodu od  naše dice, naših unuka, naše iskrene i èiste jubavi prema ovon  životu, što nam oni napominju, da ga jednoga imamo i da je sve prolazno i nikad vjeèno!

Pun grad danas njih, a ja uspi slika samo jedan dil te mladosti,tih „anðela“ Korèulansko-Pelješkog kraja, što su danas razveselili svojom pismon naš  Grad Korèulu, svojon mladosti i vedrinon.

Sunce in tuèe u oèi, a jaèe je ono iz njih, što sja. Smih in je izvukla bura, što kolo „spomenika“ brièi u ovon jutru. Jedni su na trpezama prodaju barete, cviæe, bebe, a svea kako bi zaraðeno podarili, udruzi „Naše sunce“!!

Drugi dil je u obilasku stare gradske jezgre Korèulanskih zidina, muzeja, crkava!

U 9 uri ujutro, partili su iz Orebiæa na svoj prvi zajednièki izlet ðaci „OSNOVNE ŠKOLE  PETRA ŠEGEDINA „ iz Orebiæa, na upoznavanje grada Korèule i otoka Badije. Navonjani mastima kontra sunca i pismom na usnama, pozdravili su se od  svojih matera na Orebiškon mulu,koje su sa suzama uz oèima gledale ovi put svoju dicu (kako nekad davno žene ka su pozdravjale svoje kapetane, na polasku na daleka mora).

A dici sve novo! Sve interesantno, za sve pitaju! I crkve i muzeji i štrade Korèule. Ifinalmente obid u konobi „Marko Polo“ !! Ajme gušta…. A nigdi kolo ure, na novon rivi èeka ih je mb.“ALFIR“ kapetana Jerka Žuvele, koji je brižno gleda, kako ti „anðeli“ intraju u njegov novi brod, da koji od njih nebi sluèajno pa umore.

Da se znaju raspoznat; Ðaci 1 A bili su u bilin maicama, na èelu sa razrednicon Natašon Juroviæ. U crvenim maicama 1 B sa razrednicon Hanom Žuvela. Sve skupa bilo ih je, 31 „anðel“!!

Zamaha san ih, a oni meni odvratili! Zapuha je reful od bure i baci mi malo pržine u oko. Slika san zadnju sliku, a oko mi suzi i suzi i èistin ga za dignut tu pržinu iz njega, ma nje nima i nima. Ipak „ONO“ plaèe, za ovin sritnim trenutkom istine.

 

{gallery}052009/dica{/gallery}

Pošalji dalje: