Izlet Društva Korèulana i prijatelja Korèule

Active ImageI ove godine Društvo Korèulana (Korèulani iz Korèule, Lumbarde, Žrnova, Raèišæa, Blata, Vele Luke) koje je Rijeku odabralo za grad u kojem æe odgajati svoju djecu, graditi karijeru ili možda samo uživati u životu uputilo se na…

I ove godine Društvo Korèulana (Korèulani iz Korèule, Lumbarde, Žrnova, Raèišæa, Blata, Vele Luke) koje je Rijeku odabralo za grad u kojem æe odgajati svoju djecu, graditi karijeru ili možda samo uživati u životu uputilo se na planirani izlet. Društvu iz Rijeke u Puntu se prikljuèilo i Društvo dobroga glasa i stasa uz svog dopredsjednika Tonèija Petkoviæ.

Pošto je sveèani dan okupljanja naše Udruge svetkovina Sv. LUCE , glavni cilj izleta bio je posjeta crkvi Sv. LUCIJE u Jurandvoru gdje je pronaðen hrvatski nacionalni spomenik Bašæanska ploèa. Da bi ovaj dan još više bio posveæen Luci, Luciji, Luèiji, zaštitnici svjetla i oèiju, odabrali smo u Baškoj i Konobu " LUCIA " u  kojoj smo u sredini dana odmorili naša tijela i sa dobrom spizom napunili naše trbušiæe.

Tijekom jutra posjetili smo i otoèiæ Košljun koji je poznat po franjevaèkom samostanu i smješten svega 750 m od Punta. Za 10 % jeftinije prebacivanje do otoèiæa hvala sponzoru mom ocu Anti odnosno vezama sa ljudima preko propela. Hvala i fra Bojanu mom bivšem uèeniku koji nam je omoguèio besplatan posjet samostanu i tamošnjim muzejima. To je zadovoljstvo uèiteljskog posla ! Za ugodnu atmosferu ovog izleta zaslužna je i vjerouèiteljica i èasna sestra Monika koja nas je posjetila u konobi, a potom odvela do župne crkve gdje je otvorila njihove uglaðene orgulje i sa Tonèijem i društvom otpjevala " Krist na žalu ". A što reæi, predivno !

Dan ispunjen pjesmom i dobrim raspoloženjem završili smo šetnjom Vrbnikom i zapjevali " Vrbnièe nad morem ".

I na kraju moram reæi uz pomoæ veæ nabrojenih ovoga izleta ne bi bilo bez moje prve suradnice gðe. Mare Šimuniæ iz Blata i gðe. Hilde Kriletiæ Kuriliæ iz Lumbarde koja vodi naše raèunovodstvo.

Pozdrav i do viðenja u Korèuli !  Aida

 Active Image

Active Image

Pošalji dalje: