Skoro pa nastrada bivši evropski prvak Andro Depolo

Active ImageNepoštivanje prometnog znaka u predjelu Svetog Nikole, uzrokovalo prometnu nezgodu nad pješakom… I piše se piše, o nepoštivanju prometnih znakova po našem gradu, ali oni koji provode red i naplaæuju…

Active ImageNepoštivanje prometnog znaka u predjelu Svetog Nikole, uzrokovalo prometnu nezgodu nad pješakom…

I piše se piše, o nepoštivanju prometnih znakova po našem gradu,ali oni koji provode red i naplaæuju kazne ko da imaju dva „aršina“, dva zakona, koja se poštuju ili ne  poštuju.

Prometnica Svetog Nikole, jedno od uskih grla prometovanja i pored obilježja propisnim znakovima prometovanja, ne poštuju se. Niti oni vozaèi koji tamo nepropisno parkiraju bivaju kažnjeni, niti oni koji bi ih morali na to upozoriti ili na licu mijesta kazniti, to ne rade.

Jednom rijeèju anarhija!

Na potezu od spomenika, pa do samostana Svetog Nikole desna strana je puna nepropisno parkiranih auta, koji su na samom poèetku znakom upozoreni da je zabranjeno i zaustavljanje i parkiranje. Kršenjem prometnog znaka, jednosmjerna prometnica suzuje se na širinu od jedva 2 metra, što kad se u tom prostoru još naðe pješak, ista ulazi u zonu visokog rizika.

Tako je juèer na toj dionici ceste prema svojoj stojnoj kuèi pješke išao bivši evropski prvak u plivanju Andrija – Andro Depolo, i kojega je osobnim automobilom desnim retrevizorom zakaèila, ženska vozaèica.

Andro Depolo, sportaš,svojon „graðom“ (èitaj gabaritima) i u svojim godinama koje nosi, div od èovika, prkosi zaboravu onih, koji žele da se zaborave njegove zasluge u sportu do sada, kaže:

A što da je bilo dite?! A što da je bi koji od starijih,gluh i inkrepit!? A što da se na ton mistu naša koji „èovjeèuljak“ bilo bi ga uèinilo u makarun!

Smišno da ni istina, a toliko tužno ka se zna, da se o ovome problemu svaku godinu u isto vrime isto piše, a odgovorni šute.

Isti Gradonaèelnik i onda i sada sluša, a problem se ne rješava. Pitaju se Nikolaši: „Što nam je dalje èinit, jer mi smo u vrime ka se za OVU državu trebalo reæ DA bili prvi,najjaèi i najbrojniji,a danas nas ignoriraju i naša dica su na „prometnom odstrelu“ radi nepoštivanja, zakona i prometnih znakova.

E, ma ja se pitan ko autor ovog èlanka i ko Nikolaš; i današnji i ondašnji Gradonaèelnik Mirko Duhoviæ je isto novopeèeni Nikolaš,a njega to ne tièe??! On ne reagira na dogaðaje koji se njemu prid nosom dogaðaju,a tu živi. Je da je njegovo rodno misto Žrnovo, ali on od kad smo nas dvoje prijatelji (a to je više od 35 godina), živi ko moj susid i mora bi vidit i znat da mora reagirat na proteste puka, susida i inih koji su na ovakove probleme do sada upozoravali!

Danas je skoro pa nastrada naš Andro, sutra pitan se ko je sljedeæi i dali dozvolit da se ta sljedeæa prilika dogodi.Stari su znali reæ;“Bolje sprijeèit,nego lijeèit“!

Nikolaši, za sve imaju spremna rješenja:

– Promet æe se zatvorit ne barikadama, jer smo se protiv njih borili, veæ sadnjom palme na sredini prometnice.

– Trenutak obeæanog saniranja obale koja je stradala u velikom nevremenu prije tri godine treba iskoristiti i izgraditi uzdužnu šetnicu „lungo mare“ kako u Opatiji do punte sv. Nikole.

– Šetnica èe bit pofodrana kamenom prima moru radi izgleda.

– Neæemo dozvolit više nièije provokacije, a ni paušalna rješenja ovog velikog problema našeg Grada, na naš raèun, odnosno na raèun rizika naših života.

Ispod Samostana sestara Domenikanki na jednom malom bilom kamenu piše: „DEO GRACIJES“ (Bogu hvala). To je napisa fratar Domenikanac kad je na to misto u noæi jedne nevere , pa na griže i osta živ!!

Jeli se tog motiva i tog spomena držu i danas odgovorni plaæeni službenici i sprovoditelji zakona,na èelu sa Gradonaèelnikom.

Treba poæ vidit.

Predlažem vam da idete priko ulice CVJETNOG NASELJA, tamo je po obeæanju direktora „d.o.o HOBER“ Marka Milata, postavljena nova javna rasvjeta, pa je šteta da nevidite i taj dio priprema, za doèek ovogodišnje turistièke sezone 2009.

{gallery}062009/andro{/gallery}

 

Pošalji dalje: