Vaše prièe: Nuku Hiva Taihaoe

Bobo SiliæMnogi od Vas postovani korisnici ikorcula net-a, upitat cete se o cemu ja to pricam? Marquesas Island: spada u skupinu juznopacifickih otoka imenom Francuska polinezija. Pa sta je tu tako zanimljivo?

Bobo SiliæMnogi od Vas postovani korisnici ikorcula net-a, upitat cete se o cemu ja to pricam?Marquesas Island: spada u skupinu juznopacifickih otoka imenom Francuska polinezija. Pa sta je tu tako zanimljivo?

Osobno me je odusevilo kako ljudi koji tu zive i rade zapravo neznaju za stres. Vrlo ljubazni, opusteni i nasmijani zapravo srasli sa prirodom. Nema otrovne ribe u moru, bolje receno svaka je jestiva. Nemaju otrovnih zmija tako da je zaspat pod palmom zapravo kako u posteji. Ovo malo misto Nuku Hiva Taihaoe je istinski kutak u raju, sve u zelenom tonu. 

Tako setajuci puteljkom uz veliku pjescanu plazu koja zasigurno ne odusevljava izgledom, jer pjesak je tamno kafene boje, sto uopce ne smeta. Skrenem pogled na mali trg sastrane puta kad tamo crkva vrlo cudnog izgleda, i to katolicka. Pridjem blize, vrata crkve otvorena zavirim kuriozno i opet san se odusevija. Prid oltaron velecasni drzi misu isto ko i u nas ali na drugi jezik, francuski. Nema kamenih kipova sve je to od drva,ali ta toplina koju osjecas unutra, nemogu je mirit sa onom u nasim crkvama osim u dane blagdana.. Ode mi se nikako cini puno toplije, atmosfera lezernija. Onda san se obada da je malo daje od crkve djeci vrtic. Blago in se. Teta ih postrojila u malu cetu naoruzanu vjencima cvica oko glave, i kolajne od cvica sto vonja na daleko. 

Ma kako mi je bilo drago kad san vidija da od pustega cvica sto imaju i mi imamo nisto od tega. Oleandar ili kako je ja zoven Poprduska. Obada san se da imamo i Bogumile kako i oni. Onda san se raspitiva i sazna da su Francuzi svojevremeno i nasih krajeva tamo nosili mediteransko raslinje. Virovali ili ne ima borovine. Tako puten do jedog malog hotela, pasa san isprid skole.

 

 

Tako ti boga, niko ne drzi mobitel u ruci priko odmora, nemaju slusalice za oni MP3 player, nego se lipo pripovidaju i igraju na balun. Kad mi dodjemo tamo onda i posada podje bacit na balun. Koliko je prakticno ne znam, ali u skulu gre na konju bez sedla, nemiga sa skuterom ili autom. Tako san ja dosa do moga hotelcica na malom proplanku. Tu cu se malo okupat i popit koju pivu pa nase na brod. Ali sto sam zapravo tija rec sa ovom pricom? Neznam ni sam! Mora bit da san jednostavno ljubomoran na jednostavan nacin zivota.

 

 

Evo malo slika za popunit pricu. Lipo vas pozdravlja- bbsilic.

 

{gallery}102007/bobo{/gallery} 

Pošalji dalje: