Vaše prièe: Vida po vida… brod

Active Image Èekajuæi porinuæe svoga broda,dok je „tuka zvizdan“ na 39° C  intra san u radionu mehanike brodogradilišta „LEDE“ i vidi Franka Didoviæa di  stiska  kjuèen  vidu

Èekajuæi porinuæe svoga broda,dok je „tuka zvizdan“ na 39° C  intra san u radionu mehanike brodogradilišta „LEDE“ i vidi Franka Didoviæa di  stiska  kjuèen vidu od propele, za porinuæe  novogradnje za Holandeški  broda. 

Osta san „infišan“ kako mi je ti bivši službenik ,ondašnje Opæine Korèula, koji je rabota niki   drugi posal, objasni što èini s ovin kjuèen  van „duzine“ i kako æe se ova propela vrtit. 

Pokaza mi je kako je ova propela arivala iz Švedske do naše male Korèule.Pokaza mi je kako su na posebnom prikolici došli svi dijelovi teški 5 tona i kako, svaki „list“ ima svoju težinu i zašto!?  

A drugi mehanièari raspakaju i vadu ,ostatak „krema“ što vaja stavit na ove velike vide,kako bi se sve moglo zajedni objedinit i rabotat. 

Bilo me pomalo i sram što sam i ja bi jedan od onih posmatraèi,što gledaju u onu botiljiu šampanje, koja ka se porinije brod, „spara“ od provu i na koju  SVI  zaplešæu. 

Zaplešèimo ovi momenat  našen Franku,što je uèini zadnji skos force  od 500 kila, za stisnut  ovu vidu, a koju malo ko vidi, u oni sveèani  trenutak  porinuèa !

 

 

{gallery}072008/vida_po_vida{/gallery}

Pošalji dalje: