Jedan dan “truda škveranina”

Active ImageA „Zlatka“ van je koèarica, što riba po našen Jadranu. Velika, stasita i dobro teška. Pa kad doðe vrime za se „navuè“, za piturat potrošenu pituru,ostrugane bande, a i kontrolat motor i propelu, onda je to vlasniku puno puti problem, sa izboron škvera…

Active ImageA „Zlatka“ van je koèarica, što riba po našen Jadranu. Velika, stasita i dobro teška. Pa kad doðe vrime za se „navuè“, za piturat potrošenu pituru,ostrugane bande, a i kontrolat motor i propelu, onda je to vlasniku puno puti problem, sa izboron škvera, kojih je za ovake raboite sve manje. 

I ovi put pišen dva slova o našem „malom“ škveru „LEDA“,u kojega kad god doðem,otkrijem novu prièu, upoznam i steèem nova iskustva. 

Teška rabota! Svaka zaraðena kuna, miri se debelin kapjama znoja.Tri sirene oglasu se svaki dan,u  krugu ograðenom žicom. Poèetak rabote ujutro u 7, marenda u 10 i kraj u 15 uri. Niki govoru da to rabotaju ovi što moraju!??

Da to sve triba „rasprškat“ i uèinit u hotele, maknut dizalice, “potaracat“ navoz i uèinit sadržaje za elitni turizam. A ovi po njihovu, „što to moraju“, stoju kako stine. Stoju kako lancane truda škverskoga,stoju kako živi spomenici tradicije stare 2000 godina i u toj tradiciji beru svoju koru kruha i nedadu se!! 

I dok je god ovih „što moraju“ èinit ove rabote i živit svoj posal „škveranina“ vikat æu iz punoga  glasa,  „bravo… bravo…  i.. nedajte  se!!!

 

 

{gallery}102008/skver{/gallery}

Pošalji dalje: