Izgradnja Vatrogasnog doma

Active ImageIzgradnja Vatrogasnog doma u Korèuli je pri kraju (postavljena je gornja ploèa i podloga za krov). Graðevinske radove nadogradnje i rekonstrukcije izvodi Konstruktor-Inženjering iz Splita i kako se planira dom bi se sveèano otvorio 04.svibnja …

Izgradnja Vatrogasnog doma u Korèuli je pri kraju (postavljena je gornja ploèa i podloga za krov). Graðevinske radove nadogradnje i rekonstrukcije izvodi Konstruktor-Inženjering iz Splita i kako se planira dom bi se sveèano otvorio 04.svibnja ove godine na blagdan sv. Florijana zaštitnika vatrogasaca.   

Prema rijeèima Dušana Kalogjere predsjednika DVD Korèula u tijeku je vrijedna investicija od 1,5 milijuna kuna koju je DVD dobio od direkcije za otoke pri Ministarstvu mora, turizma, prometa i razvitka RH. Sredstva su nedovoljna jer samo graðevinski radovi ovoga važnog objekta koštaju oko 2 milijuna kuna, kaže Dušan Kalogjera, i još treba osigurati opremu za dom u iznosu oko 400 tisuæa kuna.  

Sreæom je Gradsko vijeæe podržalo prijedlog poglavarstva i u proraèunu za 2008.osigurano je 900 tisuæa kn za završetak tog objekta. Nadogradnjom æe se u prizemnim prostorima postaviti kompletna operativa (garaža, skladište vatrogasne opreme, radionica, operativno dežurstvo i sanitarni prostori), dok æe na gornjem katu biti uèionica i kabinet za obuku vatrogasaca, prostor za administrativne potrebe dežurstva ili uprave za sastanke.  Biti æe i prostor zabavnih sadržaja gdje bi boravili vatrogasci uz korištenje grupnih igara (šah- stolni tenis, glazbenih i tv ureðaja, uz manju kuhinju.

U potkrovlju æe se postaviti 10-15 ležaja za vatrogasce izvan Korèule koji bi boravili za vrijeme razmjene ili pojaèanih dežurstava i akcija gašenja, te za odmor istih. Prošle godine je DVD nabavio i jedno vatrogasno vozilo, te prikladni kamionet za loše putove. U to æe se vozilo prema potrebi montirati i visokotlaèna pumpa kako bi se mogli sprijeèiti poèetni požar. Vatrogasne tehnike treba još, kaže Dušan Kalogjera, pak æe se obratiti i Vladi RH za nabavku jednog novog vozila.             

DVD je odustalo od prethodnog razmišljanja da se proda manja operativna prostorija u starom dijelu Korèule, vjerojatno æe se iznajmiti.  

 

Active Image

Pošalji dalje: