Dva broda iz jednoga

Dva broda iz jednogaZahvaljujuæi lijepom vremenu neuobièajeni brod s još neuobièajenijim teretom namamio je danas na zapadnoj obali brojne sugraðane koji su uživali i mnogi moreplovci prièali dogodovštine, da bi skratili…

Korèula – Zahvaljujuæi lijepom vremenu neuobièajeni brod s još neuobièajenijim teretom namamio je danas na zapadnoj obali brojne sugraðane koji su uživali i mnogi moreplovci prièali dogodovštine, da bi skratili vrijeme za doèekati iskrcaj dvotrupca katamarana iz broda u more. 

Zahvaljujuæi Žarku Klisuri (Luèka uprava Korèula) ovaj veliki brod PANCALDO (zastava Antiqua, luka pripadnosti St. Johns, 6275 bruto tona, dužine 118 m i širine 19,7 m) doplovio je iz Trsta noseæi na sebi plovilo katamaran, tip Iris (duljine 42,77 m, širine 10,6 m uz težinu od 150 tona, može prevesti oko 400 putnika). 

Ovaj je katamaran u Francuskoj kupila Dubrovaèka agencija Atlas za turistièke aranžmane i izletnièki program. U Korèuli je izvršen iskrcaj i zatim je katamaran tegljen u operativnu luku korèulanskog brodogradilišta Leda gdje æe mu biti ugraðeni novi pogonski strojevi. 

Tekst i snimak: Niko Periæ

 

Active Image

 

Active Image

Pošalji dalje: