Memorijalni nogometni turnir Želimir Žanetić

turnir

Nogometni klub Hajduk 1932. iz Vele Luke zasluženi je pobjednik tradicionalnog memorijalnog nogometnog turnira mlađih kadeta “Želimir Žanetić”, a koji je odigran u spomen na dugogodišnjeg igrača i kapetana blatskog Zmaja Želimira Žanetića.

Ove godine u turniru su sudjelovali mlađi kadeti domaćeg Zmaja, Hajduka 1932. iz Vele Luke i Orebića, dok su kadeti Jadrana zbog povreda i bolesti igrača otkazali sudjelovanje. Natjecanje se odigravalo po bod-sustavu (svatko sa svakim), gdje je Orebić pobijedio Zmaja 3:1, Hajduk 1932. je odigrao sa Zmajem 0:0, a u odlučujućoj utakmici Velolučani su zasluženo pobijedili svoje vršnjake iz Orebića rezultatom 3:1. Po završetku utakmice predsjednik BŠK-a Zmaj ing. Jerko Andrijić uručio je pokal najboljem strijelcu turnira Mirku Šereku iz Orebića, a pobjednički pokal kapetanu Hajduka 1932. Goranu Gugiću.

Zajedničko druženje nastavljeno je u pansionu Lipa, uz ručak i čašćenje. Početku turnira prethodila je komemoracija u mjesnom groblju Svetog križa u Blatu, kojom prigodom su predstavnici Općine Blato, obitelji Žanetić i nogometnih klubova (Zmaj i Jadran) položili vijence i zapalili svijeće ispred velikog spomen križa, a u spomen na dugogodišnjeg igrača i kapetana blatskog Zmaja Želimira Žanetića koji je kao pričuvni redarstvenik stradao 1991. godine kod Slanoga od srbočetničkih agresora.

Inače, pokrovitelji turnira bili su Općina Blato i Nogometni centar Korčula – Lastovo.

Dinko Oreb (www.blato.hr)

Pošalji dalje: