Gradski kotar Stari grad

Na sjednici Vijeća Gradskog kotara Stari grad prihvaćen je program rada za nadolazeću 2010. godinu, u kojoj su predviđeni značajniji komunalni radovi kao zamjena rasvjetnih tijela u ulici Put od luke i u predjelu Biline i Borak. Isto tako će se zamijeniti 7 rasvjetnih tijela s električnim vodovima u predjelu Naselje, kao i ukopavanje električnih kabela na trgu Sv. Justina.

Mijenjat će se i oštećene kamene ploče na trgovima i uličicama u staroj gradskoj jezgri, te potpuno sanirati stepenice u ulici Marinka Gjivoja. Zaključak je Vijeća gradskog kotara da će se postaviti još 12 ferala u staroj gradskoj jezgri čiji su prethodnici već dobili simpatije od građana zbog oblika i svijetlosti koja u večernjim satima predstavlja uzbudljivu sliku i atraktivnost ugođaja i šetnje. Alan Farac, predsjednik GV Stari grad, ne krije zadovoljstvo učinjenim i u 2009. godini za što je na uređenju gradskih prostora uloženo 132 tisuće i 700 kuna.

Najviše je uloženo (42, 187,60 kn ) u ulici Bernarda Bernardi na zamjeni rasvjetnih tijela s električnim vodovima, uz 8. 832,80 kn za postavljanje rasvjetnih tijela u ulici Pelavin mir te 30,622 kn na izradi pješačkog prolaza i stepeništa u predjelu Novo naselje. Kako upravo započinju radovi u glavnoj ulici na Cvjetnom naselju na iskopu i zamjeni rasvjetnih tijela te rekonstrukcije DTK – mreže, tajnik GK Mladen Fortunato ističe da će ovi radovi trajati do 4. studenoga ove godine, pak je potrebno upozoriti stanare da što manje koriste glavnu ulicu, dok se upozorava vlasnike automobila da uklone svoja vozila i pronađu novo parkiralište. Inače, do završetka radova Gradski će komunalni redari uredovati da bi se lakše izvodili potrebni radovi.

NP (Dubrovački vjesnik)

Pošalji dalje: