Završetkom gradnje riješti će se veliki ekološki problem

VELA LUKA – Nakon stanke od oko godinu dana, zbog uključivanja u projekt Hrvatske vode Jadranski projekt d.o.o., nastavlja izgradnju II faze kanalizacijskog sustava. U Kalima su u tijeku radovi na formiranju gradilišta i reguliranje prometa zaobilaznicom oko Doma zdravlja i specijalne bolnice Kalos.

U ovoj fazi će se izgraditi uređaj za pročišćavanje otpadnih voda, glavna kanalizacijska crpna stanice, izmjene trase tlačnog cjevovoda T-7 i gravitacijskih kolektora GK-7 I SK-8.

Navedene radove će obaviti radnici konzorcija Cetina- ATZWANGER-CID-ELMAR. Cetina d.d.Sinj – društvo za izgradnju vodnih građevina  i građevinarstva. Projektant je Hidroprojekt ing d.o.o. – Zagreb. Nadzorna firma je Akvedukt d.o.o. – Split, a naručitelj je „Komunalac“ d.o.o. – Vela Luka.

Vrijednost radova je 11.081.422,64 milijuna kuna. Financiranje gradnje vrši se kroz Projekt Jadran d. o.o. Novac će se namaknuti kreditom iz Međunarodne banke za obnovu i razvoj(IBRD) u 50 postotnom iznosu, a ostalo iz Ministarstva Hrvatskih voda i Općine Vela Luka. Radovi će trajati deset mjeseci i primopredaja dva mijeseca.

Iskoristit ćemo ovu priliku pa će se zamijeniti zastarjelu vodovodnu mrežu od azbesta sa novim cijevima od ducila. Na zaobilaznici na kojoj će obavljati radovi izvođač će oštećenu dio ceste popraviti – rekao Denis Andreis, v.d.- direktor Komunalnog poduzeća Vela Luka. Završetkom gradnje ovog važnog objekta Vela Luka će riješiti veliki ekološki problem.

M.Cetinić – DV

Pošalji dalje: