Gnjevni Pupnaćani usred Korčule rasuli smeće

Pet godina od Komunalnog društva “Hober” tražimo kantu za smeće za autobusnu čekaonicu u našemu selu. Dosta nam je obećanja. Ubuduće mladi Pupnaćani čekaonicu čiste sami, a smeće prazne ovdje ispred zgrade “Hobera” – stoji na transparentu koji je zajedno s prosutim smećem osvanuo ispred ulaza u upravnu zgradu gradskog komunalca KTD “Hober”.

– Ja stojim iza ovog prosvjeda – objasnio je Marko Farac, predsjednik Biljarskog kluba “Pupnat”, djelatnicima MUP-a koji su se našli na licu mjesta. Naime, pred ulazom spomenute zgrade u Ulici Hrvatske bratske zajednice u samom središtu grada Korčule članovi Biljarskog kluba “Pupnat” istresli su na ulicu tri plastične vreće smeća, prikupljenog oko autobusne čekaonice u Pupnatu. Uglavnom je riječ o plastičnim najlonskim vrećicama, bocama, ambalaži od čipsa, slanih štapića, bombona, čokolade i ostalog manjeg otpada u kojem je inače upakirana prehrambena roba.

– Učinili smo to frustrirani odnosom djelatnika “Hobera” jer su ignorirali naš zahtjev za postavljanje jedne jedine košarice za smeće pokraj autobusne čekaonice da učenici i ostali putnici, čekajući autobus za Korčulu, imaju gdje baciti otpad – kaže inicijator Marko Farac. Direktor “Hobera” Marko Milat kaže da ga je Farac nekoliko puta posjetio i s njim razgovarao o toj problematici.

– Podsjetio sam ga na poštovanje procedure i uputio na MO Pupnat. Mi smo inače na dvije lokacije u mjestu postavili nekoliko novih kontejnera kapaciteta 1100 litara, koje zadovoljavaju potrebe mještana – kaže Milat, naglašavajući da se radi o ispadu pojedinaca.

Ž. Petković – SLOBODNA DALMACIJA
Pošalji dalje:

2 komentara “Gnjevni Pupnaćani usred Korčule rasuli smeće

  1. badija (Uredi)

    Dokaz nekulture pupnaćana,jer im to smeće oko čekaonice sigurno ne bacaju ljudi iz drugih mista,nego ga oni sami sebi bacaju.

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.