Sanacija starog Parapeta u Lumbardi

LUMBARDA – Općinsko Komunalno Trgovačko Društvo „Mindel“ iz Lumbarde na otoku Korčuli organiziralo je radove na sanaciji rive (popularnog parapeta) na predjelu Tatinja.

Kako kaže direktor „Mindela“ Roko Kriletić , zub vremena pa i višegodišnja nebriga praćena i vremenskim neprilikama uz buru i jugo, djelovanje mora i valova prouzročili su oštećenje parapeta koji je puknuo preko sredine i prijetilo je  odvajanje ove cjeline na dva dijela uz vidljive velike fuge.

Prišlo se je hitnoj sanaciji kaže Kriletić, i u prvoj se fazi spašavala zapuštena, oronula i dijelom urušena riva,gdje je podvodni dio pojačan i obložen betonom Poslove spašavanja je izvelo GP „Obšivač“iz Metkovića i Podizvođač Vito Ravlić iz Vignja.

Zatim su prošli tjedan započeli radovi spašavanja gornjeg oštećenog dijela koje izvodi KTD „Mindel“ čiji radnici  mijenjaju kompletan kameni pločnik uz stotinjak metara dužine i pet metara širine oštećene rive.

Direktor KTD „Mindel“ Roko Kriletić očekuje da će popularni parapet biti završen do početka svibnja ove godine. Novac za troškove uređenja u iznosu od 650 tisuća kuna je osiguran  putem Ministarstva mora, prometa i infrastrukture RH.

Tekst i snimke : Niko Perić


Pošalji dalje: