HSLS umjesto 9, osvojiti će 15 posto glasova.

DUBROVNIK – Predsjednik HSLS-a, Darinko Kosor na konferenciji za novinare u Dubrovniku poručio je kako je nepotrebno da Dubrovnik bude ‘grad slučaj’ a predsjednik dubrovačkih liberala, Marino Torić najavio mogućnost izlaska iz vladajuće koalicije. –  Neke stvari, što se tiče nas,  došle su do kraja. HSLS nije tražio nikakve direktore, pročelnike ili slično. Imamo ono o čemu smo se dogovorili prije izbora a to je prije svega briga oko Dubrovačke razvoje agencije.

Dakle nije stvar u nekakvim kvotama, no ukoliko se ovako nastavi, HSLS će se povući iz vladajuće koalicije – poručio je među ostalim Marino.  – O Dubrovniku, gledajući iz zagrebačke perspektive, stvara se dojam o ‘gradu slučaju’. Svaki tjedan možemo pročitati da je donijeta neka pogrešna ili nezakonita odluka, onda da je ta ista povućena. Nije dobro d se tako radi i nepotrebno je. Takvo mišljenje nema samo HSLS već i svi drugi partneri gradske vladajuće koalicije – poručuje Kosor osvrnuvši se na probleme koje ima vladajuća koalicija u  gradu.

Govoreći o predstojećim izvanrednim izborima u Korčuli, Kosor je kazao kako je uvjeren da će HSLS umjesto 9  posto, koliko je dobio u Korčuli na prošlim izborima, osvojiti 15 posto glasova. – Uskoro ćemo imati unutarstranačke izbore za Županijsko vijeće HSLS-a Dubrovačko-neretvanske županije. Jako sam zadovoljan što je svih desetak ogranaka izuzetno aktivno a posebice što se obnavlja rad i u još četiri ogranka. HSLS ima velike ambicije u ovoj 10. izbornoj jedinici na predstojećim parlamentarnim izborima. Obzirom da uz desni i lijevi blok, prema brojnim anketama, jedino mi prelazimo izborni prag, računamo da ćemo u ovoj izbornoj jedinici dobiti barem jedan saborski mandat.  – naglasio je Darinko Kosor a privremeni predsjednik ŽO HSLS-a, Vicko Ivančević najavio je aktiviranje HSLS-ovih ogranaka u Orebiću, Dubrovačkom primorju, Župi dubrovačkoj te u Konavlima.

Predsjednik HSLS-a ponovio je apel saborskim zastupnicima desene i lijeve koalicije da prestanu s govorom mržnje koji je, kako je kazao, kulminirao jučerašnjim naguravanjem zastupnika u Saboru.

A.H. – Dubrovački vjesnik

Pošalji dalje: