Hotel ‘Marko Polo’ prvi otvara vrata

Ovogodišnja turistička sezona u Korčuli započet će 1. travnja kada će svoja vrata prvim turistima otvoriti “Marko Polo”, najbolji korčulanski hotel, jedini s četiri zvjezdice.

U njemu će se tijekom travnja izmjenjivati skupine japanskih, kineskih, njemačkih, austrijskih i ostalih zapadoeuropskih turista, sve do svibnja, kada za prvosvibanjske praznike tradicionalno dolazi veća skupina slovenskih turista.

Njima je na proteklome sajmu u Celju, gdje je TZ Dubrovačko-neretvanske županije organizirala tradicionalnu prezentaciju naše regije, domaći hotelijer predstavio svoj novi turistički paket-aranžman.

U njemu, pored izleta, najprimamljiviji je koncert poznate klape “Kumpanji“, zakazan za 31. travnja, a koji je u sklopu petodnevnog turističkog paket-aranžmana.

Inače, prema informacijama iz službe prodaje HTP-a Korčula, s proteklih sajmova u Sloveniji i Češkoj dolaze dobre vijesti.

Pored Slovenaca i Česi su pokazali veliko zanimanje za Korčulu, a domaći hotelijer proširio je suradnju s novim turoperatorima iz srednje Europe, odakle ove godine očekuju rast noćenja.

– Nama je zanimljivo srednjoeuropsko tržište Slovačke, Češke i Poljske jer su u našoj ponudi pretežno objekti kategorizirani s dvije zvjezdice. S tog tržišta prošle sezone smo zabilježili rast od 15 i 30 posto.

Osluškujući puls na tom tržištu, očito je da će se rast nastaviti i ove godine. Inače, plan nam je povećati broj noćenja za 10 posto u odnosu na prošlu godinu – kaže Mihajlo Grgić, direktor marketinga HTP-a.

ŽP SLOBODNA DALMACIJA

Pošalji dalje:

7 komentara “Hotel ‘Marko Polo’ prvi otvara vrata

 1. Miriam (Uredi)

  Sama sebi idem na zivce kad runjam, ali jos vise mi ide na zivce kad netko bez ograde objavljuje nesto sto je netocno ili barem sporno. Ne zlonamjerno nego, kako meni izgleda, bez puno razmisljanja. Marko Polo sa svoje 4 zvjezdice nije najbolji hotel u Korculi, koliko ja znam postoji barem jos jedan sa 4 zvjezdice, Korsal, te jedan s 5, Lesic-Dimitri. Nadalje, Japanci i Kinezi nisu zapadni Europljani (recenica je trebala drukcije glasiti). Sto ne umanjuje cinjenicu da hotelu Marko Polo zelim puno uspjeha u poslovanju i odlicnu sezonu.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 2. FIZIČAR (Uredi)

  Dokle će oni koji su upropastili HTP , osluškivati što se događa na stranim tržištima.
  Peglati kartice firme a 168 radnika ne prima redovno dohodak.
  DOKLE ?
  Vrime je da se maknete !

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 3. Lampuga (Uredi)

  Pa da,mi u Korčuli možemo jedino ponuduit u paket aranžmanu klapu “Kumpanji” i ništa drugo…I da to bude najprimaljivije…To je ipak nekako najlogičnije pored naših klapa,mužika,Moreški,folklora…Ipak oni udaraju u gitaru i mandolinu,a kako ove godine Oliver ” ni moga doć” bi će dobri i oni…Za Red carpet!Naprid naši!

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 4. korkyra (Uredi)

  Bravo Kumpanji! Osvijetlili ste nam obraz kao uvijek i svugdje u svijetu!

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.