Plaće za 53 djelatnika

Nakon mjesec i pol dana od neizglasavanja proračuna Grada Korčule, povjerenik Abel Brčić prvog dana stupanja na dužnost potpisao je mjeru privremenog financiranja.

Time je Grad nakon 45 dana financijski deblokiran, 53 djelatnika na gradskome proračunu dobila su zaostale plaće za 12. mjesec prošle godine, a uskoro će uslijediti i isplata druge zaostale plaće za siječanj. Grad je tako izišao iz financijske blokade, počeo uspostavljati prekinute novčane tokove, zbog čega su na šteti bili i mnogi gradski vjerovnici, ali i mnogi ostali korisnici gradskoga proračuna, u prvom redu korisnici studentskih kredita, socijalne pomoći itd..

– Sada kada smo financijski deblokirali Grad, slijedi priprema za raspisivanje izbora za Gradsko vijeće u zakonskome roku od 60 dana. Budući da u tom roku dolazi i vrijeme za redovno raspisivanje izbora za mjesne odbore i gradske kotareve, uputili smo Uredu državne uprave upit o mogućnosti zajedničkog raspisivanja, odnosno spajanja izbora. Ako to bude moguće, izbore ćemo raspisati zajedno i tako financijski uštedjeti, a ako ne bude, njih će raspisati novo vijeće nakon konstituiranja – kaže povjerenik Brčić.

Podsjetimo, Grad Korčula ostao je bez parlamenta kada vijećnici, pred kraj prošle godine, nisu prihvatili predloženi proračun i privremenu mjeru financiranja. Stvar se dodatno zakomplicirala zbog dugog čekanja povjerenika kojeg je Vlada RH imenovala tek prije nekoliko dana. U međuvremenu, punih 45 dana, Grad je bio financijski blokiran.

Ž. Petković / Slobodna Dalmacija

Pošalji dalje: