Cruising-sezona produljena do zime

Učestali dolasci cruisera na proputovanju Sredozemljem i Jadranom u grad Marka Pola podsjećaju da unatoč zaladnjenju, korčulanska sezona još traje.
ACI-marina i dalje bilježi svakodnevna uplovljenja, u hotelima je dvjestotinjak turista, a po broju posjeta turista s kruzera Korčuli se smiješi rekordna sezona.

U Lučkoj upravi Korčula ističu kako je korčulanska luka u prvih devet mjeseci zabilježila 155 uplovljavanja brodova na kružnim putovanjima, odakle je otok posjetilo 50 tisuća putnika, što je više nego cijele prošle godine, a prvenstveni razlog je povratak kruzera i više uplovljenja.
Prema riječima, ravnatelja Lučke uprave Vedrana Lelekovića, lanjski rekord posjet od 33 tisuće putnika premašen je već u srpnju, a kako će ovogodišnja sezona trajati do kraja godine rezultati bi mogli biti i bolji.

-Prvi put imamo cjelogodišnja zimska uplovljenja. Prema najavama američke kompanije, njihova će dva kruzera, Athena i Artemis, sve do početka travnja uplovljavati više puta mjesečno u Korčulu.- veli Leleković.
Iako su se boljom organizacijom upravljanja na rivama stvari donekle popravile, problem boljeg prihvata kruzera i ostalih brodova, kaže Leleković, rješiv je samo izgradnjom novog brodskog terminala izvan Korčule.

– Dobra vijest je da je Korčula ušla u program Europske banke za obnovu i razvoj za razvoj infrastrukture na otocima. Upućen je zahtjev od 15 milijuna eura kredita za projekt izgradnje brodske luke na lokaciji Kneže, dva i pol kilometra zapadno od grada-kazao je na kraju Leleković.

Željan Petković / EPEHA (Dubrovački vjesnik)

Pošalji dalje:

5 komentara “Cruising-sezona produljena do zime

 1. HRABRI (Uredi)

  Nadam se, da će netko u Korčuli shvatiti, da ova namjera, da ovi brodovi dolaze u Korčulu i zimi, nije samo nečiji hir, nego će Athena i Artemis dolaziti i zimi zato, što se netko nekoliko godina jako trudi, da je prikaže u najboljoj i najljepšoj svjetlosti. Turistička zajednica grada, Udruga obrtnika (ako još postoji),suvenirnice i svi ostali “turistički akteri” morali bi nešto poduzeti, da bi grad živio i zimi, potaknutiti obrtnike, trgovce, poneku turističku agenciju… Trebalo bi također upozoriti Lučku upravu, da sve učesnike pravovremeno obavještava o svim dolascima(a ne da ih od njih skriva)i inače napraviti sve moguće i nemoguće, barem u dane njihove posjete, inače ovakav članak dogodine nećete više čitati, jer brodova više neće ni biti….

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 2. RAZUMNI (Uredi)

  Od ovih lijepih prihoda može se, napraviti nešto lijepo i za priobalni dio(rivu) Sv. Nikole, kojeg će ti veliki, budući projekti zaobići. Unaprijed zahvalni.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 3. HRABRI (Uredi)

  Evo, hrabri i razumni se slažemo: treba zaraditi, ćapat solde, a onda dobro pazit di ti soldi idu….

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 4. upitni (Uredi)

  ˝Upućen je zahtjev od 15 milijuna eura kredita za projekt izgradnje brodske luke na lokaciji Kneže, dva i pol kilometra zapadno od grada-kazao je na kraju Leleković.˝
  Kneže su malo dalje od 2,5 km gospodine Leleković…

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 5. Mediaveli (Uredi)

  Lipo li je čitat konstruktivne priloge umisto prekakavanja.
  Kalajen kapu i Hrabremu i Razumnemu.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.