Osnovana Udruga Dalmacija

ISKLJUČIVO ZA BUDUĆNOST DALMACIJE

Split, 18. veljače 2011. – ”Vrijeme je da se Dalmacija pokrene. Naš rad temeljit će se isključivo na predlaganju i naporima za oživotvorenje projekata, koji Dalmaciji trebaju donijeti budućnost. I vratiti osmijeh na lica građana Dalmacije”, izjavio je Dragan Lukić Šegedin Luky,  poznati splitski kantautor i konceptualni umjetnik, inače prvi izabrani predsjednik Udruge Dalmacija, utemeljene u splitskoj konobi ”U Viđakovi”. ”Stoga”, nastavio je Luky,”pozivamo sve Dalmatince i sve koji se osjećaju Dalmatincima od Zadra,  Šibenika, Zagore, Splita i Dubrovnika do drugih gradova Lijepe Naše i svijeta, da nam se na tom putu pridruže svojim prijedlozima, projektima i konkretnim radom.”

Uz Lukya izabrana su i dva potpredsjednika Udruge Hrvoje Marušić i Vjeran Filippi a za tajnika Udruge Tonči Šundov.

Upravni odbor čine don Ivan Grubišić, dr.sc. Roko Markovina, prof. Joško Božanić, Vjeran Filippi, Toni Lozica, Damir Karuza Kalambera, Ivan Bulić Ico, Vicko Bilandžić, Tonči Šudov, Jelena Devčić, Tonči Alfirević, Hrvoje Marušić i Dragan Lukić Šegedin. U Nadzorni odbor su izabrani prof. Joško Božanić, dr.sc. Roko Markovina i don Ivan Grubišić.

Cilj Udruge, koja želi okupiti eminentne stručnjake i predstavnike javnog života Dalmacije, je, uz poštivanje ljudskih prava i sloboda, očuvanje i promicanje dalmatinskog identiteta te strategije razvoja Dalmacije u okviru pozitivnih propisa Republike Hrvatske i to na svim područjima – od ribarstva, vinogradarstva i vinarstva do kreativnih industrija, novih tehnologija  i brodogradnje. Posebnu važnost članovi Udruge nastojat će posvetiti očuvanju izvornih dalmatinskih običaja i izričaja vodeći se natpisom u kamenu viške knjižnice   ”POŽRTVOVANJE, RAD, ZNAČAJ – JEDINI SPAS DOMOVINI.”

Pošalji dalje:

2 komentara “Osnovana Udruga Dalmacija

  1. runja (Uredi)

    Lipo, a da ne bude politikanstva bit če i boje vaja se nadat! Svakako pokušaj vridan pažnje , a para mi se na slici samo jedna žena hm!!????

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.